Suklaakakku-energiapallot
Satumaisen suussasulavat energiapallot retkelle syntyy uskomattoman vähin raaka-ainein. Salainen ainesosa on vaalea seesamitahna eli tahini, jonka salat Baba Foods todellakin taitaa. Lopputulos on kuin tahmeaa suklaakakkutaikinaa, tosin ravitsevaa sellaista.
Täytetyt paprikat
Kotiruokien klassikko eli täytetyt paprikat vegaanisina! Sisään lusikoidaan riisi-soijarouhe-vegefeta-täytettä, simppeliä mutta superhyvää! Meal prep-hengessä paprikoita on kiva valmistaa isompi satsi, joita sitten lämmitellä pitkin viikkoa.
Coq au vin - vegaanista kukkoa punkussa
Ei haittaa pieni sade kun on kuksassa nollapunkkua ja vieressä retkikeittimessä porisee coq au vin. Suomalaisittain vegaaninen kukko punkussa. Tämä pata on täydellistä lohturuokaa syksyyn - joko kotikeittiössä tai retkireseptiksi. Pata syntyy yhden kattilan taktiikalla, kylkeen tarvitsee lämmittää vain mummon muusia.
Sitruuna bliss balls
Vegaaniset, gluteenittomat ja ravitsevat sitruunaiset bliss ballsit eli energiapallot valmistuvat kätevästi ilman blenderiä tai monitoimikonetta ja maistuvat ihanan kirpeiltä.
Mökkitapakset eli vegaaninen bruschetta kolmella tapaa
En tiedä kenen pitäisi kuulla tämä, mutta mökkitarjoilujen ei tarvitse olla monimutkaisia ja viinin välttämättä holillista. Nimittäin tämän kesän hitti on mökkitapakset eli bruschetat eli tapakset eli herkkuleipäset, jotka syntyy rapeaksi grillatusta juurileivästä. Päälle sipaistaan itse tehtyä ruohosipulituorejuustoa ja täytteeksi nostellaan grillattua nektariinia, meheväksi paistettuja kirsikkatomaatteja sekä balsamicosieniä. Aivan liian hyvää!
Terveellisempi nektariini-mustikkapaistos
Vegaaninen jälkiruoka ilman valkoista sokeria ja voita. Sesongissa on nyt mehevät nektariinit ja kotimaiset mustikat, joista syntyy herkku kesäpöytään tai aamupalalle. Makeutensa paistos saa kookossokerista, ja voin sijaan käyteään kookosöljyä. Parhaalta paistos maistuu soijajugurtin kanssa.
Vietnamilainen nuudelisalaatti tofumurulla
Murustele, marinoi ja paista seesamiöljyssä. Siinä salainen resepti parhaaseen tofuun. Toivon, että tämä kesäinen vietnamilainen nuudelisalaatti tofumurulla murtaa ennakkoluulosi tofusta.
Münchenistä Wieniin pyörällä
Pyöräily Euroopassa, erityisesti Saksassa ja Itävallassa on maailman mahtavin tapa reissata. Tässä postauksessa jaan vinkit pyöräretkelle Münchenistä Wieniin reittisuunnitelman, parhaiden majoitusten ja pakkauslistan kera.
Korouma kesällä (kahden yön telttaretki) ja retkiruokaresepti x4
Kahden yön telttaretki jylhälle Korouoman kanjonille sekä retkiruokareseptejä: nyhtökaurapitat, retkiletut, pan au chocolat sekä japanilaiset paistetut perunat.
Retkiruokareseptejä pannulla 2x
Kun retkiruokaan kaivataan sitä herkullista paistamisesta syntyvää makua, kääntyy katse kohti ruotsalaisen Dalumin retkipannuja. Pannulla valmistuu niin retkiletut kuin vegaaninen kylmäsavulohipizza.
Raparperi-retkileivokset
Voitko uskoa, että tortillalettu taipuu myös lehteväksi ja kesäiseksi raparperi-retkileivokseksi? En minäkään ennen kuin kokeilin. Kun tortillaa friteeraa, syntyy siihen ilmakuplia ja se muuttuu lehteväksi lehtitaikinaksi.
Vegaaninen skagen
Täydellinen tarjoilu mökille, illanviettoon, kesäpöytään, saaristolaisleivän kanssa nautittavaksi tai ihan vaan keitettyjen varhaisperunoiden kaveriksi. Vegaaninen skagen sopii moneen. Parasta tietysti on maun lisäksi se, että skagen syntyy nopeasti. Ainekset sekoitetaan vain kulhossa keskenään ja nostellaan leipästen päälle.
Kesäiset yrttiperunat retkikeittimellä
Jos retkiruoasta tulee ensimmäisenä mieleen pussipasta, niin tallenna tämä kesäinen, keittimellä valmistettava resepti tulevia retkiä varten. Helpot mutta sitäkin herkummat kesäiset retki-yrttiperunat keitetään, jonka jälkeen ne paistetaan Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyssã ja maustetaan valkosipulilla, kevätsipulilla ja reilulla nipulla basilikaa ja ruohosipulia. Ruokaisuutta tuo savutofu.
Lehtikaali-caesarsalaatti rapeilla kikherneillä
Vegaaninen lehtikaali-caesarsalaatti rapeilla kikherneillä sopii niin vegaaneille, kasvissyöjille kuin sekasyöjille, tai siis ihan vaan kaikille syöjille. Parmesanina loistaa auringonkukansiemenistä ja ravintohiivahiutaleista tehty parmesan ja kastikkeessa maistuu tahinin lisäksi valkosipuli ja sitruuna.
Vöner retkipasta
Koska yksinkertaisia, muutaman raaka-aineen (mutta silti täydellisen herkullisia) retkikeitinreseptejä ei voi koskaan olla liikaa, tulee tässä versioni vegaaniseen vönerpastaan, joka valmistuu helposti keittimellä. Pasta hurmaa myös vaativammat herrashenkilöt.
Raparperi-pullavuoka
Mehevä vegaaninen raparperi-pullavuoka on mökkijälkiruokaa täydellisimmillään.
Korealaiset gochujang retkinuudelit
Gochujang-nuudelit on täynnä makua ja helppo valmistaa retkikeittimellä. Muista käyttää reilusti öljyä, jotta ainekset eivät pala pohjaan. Korealaiste nuudelien resepti tarjoilee vähän parempaa ruokaa päiväretkellä, mutta pienen preppailun myötä saat tästä reseptin myös yön yli retkelle.
Käärijä-kakku eli vegaaninen suklaa-matchakakku
Helppo ja mehevä vegaaninen suklaa-matchakakku kesäjuhliin tai Euroviisuhuumaan.
Paahdettu peruna-parsasalaatti vatkatulla vegaanisella fetakastikkeella
Vapun herkullisin makupari on kuivan kupliva Mionetto sekä paahdettu peruna-parsasaalaatti vatkatulla fetakastikkeella. Vegaanisesti tietenkin.
Sitruuna-parsapasta
Simppeli vegaaninen pasta saa keväisen makunsa sitruunasta ja sesongin vihreästä parsasta.