Coq au vin - vegaanista kukkoa punkussa
Coq au vin retkiresepti
Ei haittaa pieni sade kun on kuksassa nollapunkkua ja vieressä retkikeittimessä porisee coq au vin. Suomalaisittain vegaaninen kukko punkussa. 🐔 Tämä pata on täydellistä lohturuokaa syksyyn - joko kotikeittiössä tai retkillä kokkailtavaksi. Pata syntyy yhden kattilan taktiikalla, kylkeen tarvitsee lämmittää vain mummon muusia. Syvyyttä tomaattinen pata saa Freixenetin 0.0% punaviinistä, osa viinistä lorautetaan pataan, loput nautitaan ruoanlaiton ja ruokailun lomassa.
Kyseinen nollapunkku on keskitäyteläinen, varauksetta aivan todella hyvän makuinen holiton punkku. Alkoholittomuuden ansiosta se on parhaimmillaan hieman viileämpänä (n. 6-8 asteisena) nautittuna (=täydellinen syysretkille!). Saatavilla Alkoista sekä hyvin varustetuista ruokakaupoista.
Ainiin, jos viinipullon avaaja unohtui kotiin, onnistuu viinipullon avaaminen puukolla. Tosi juttu!
Resepti toteutettu alunperin yhteistyössä Viinilinnan kanssa.
Ainekset:
Coq au vin - vegaanista kukkoa punkussa retkiresepti
(kahdelle)
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso herkkusieni
1 porkkana
2 rkl rypsiöljyä
n. 150g vegekanaa
1 tetra (400ml) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 dl Freixenet 0.0% punaviiniä
1 tl Provencen yrittisekoitusta
½ kasvisliemikuutio
Ripaus mustapippuria
Lisäksi:
Mummon muusia
Ohje:
Kuullota pieneksi pilkotut sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä retkikattilassa. Lisää sekaan pieneksi pilkottu herkkusieni ja porkkana. Freesaa pienellä lämmöllä. Lisää joukkoon vegekana. Kaada kattilaan tomaattimurska ja punaviini. Mausta yrttisekoituksella, murustetulla kasvisliemikuution puolikkaalla ja mustapippurilla. Anna porista pienellä lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarjoile mummon muusin kera.