Vähän fiinimpää
Jos kokkailulle on aikaa enemmän kuin puoli tuntia, kannattaa kauppalistalle lisätä jonkin näiden reseptin raaka-aineet. Pidemmän kaavan kautta kokkailu on ihan parasta puuhaa silloin, kun syömään on tulossa useampi ihminen.
Kaamosväsymystä kesyttämään kehitin värikkään ja ravitsevan, en buddha, vaan baba bowlin. Kulhoon ladoin ruokaohraa, paahdettua myskikurpitsaa, tomaatteja, pinaattia, soijapapuja, Baba Foodsin (parhaita!) falafeleja, vihreää hummusta ja kastikkeeksi tulinen harissajogurtti. Täydellistä arkiruokaa!
Valon lisäksi mua on piristänyt veriappelsiinit, joista tein aivan tajuttoman hyvää veriappelsiini-pastasalaattia. Salaatti on super helppo tehdä. Salainen ainesosa on dukkah-mausteseos, joka sitoo maut yhteen koukuttavan herkulliseksi.
Tämä herkkulauta ladotaan täyteen falafeleja, hummusta, viikunoita, granaattiomenaa, viinirypäleitä, kurkkua ja vegefetaa... Mahtuupa samalle laudalle myös jälkkäriksi tummaa suklaata ja piparitaateleita.
Kotiruokien klassikko eli täytetyt paprikat vegaanisina! Sisään lusikoidaan riisi-soijarouhe-vegefeta-täytettä, simppeliä mutta superhyvää! Meal prep-hengessä paprikoita on kiva valmistaa isompi satsi, joita sitten lämmitellä pitkin viikkoa.
En tiedä kenen pitäisi kuulla tämä, mutta mökkitarjoilujen ei tarvitse olla monimutkaisia ja viinin välttämättä holillista. Nimittäin tämän kesän hitti on mökkitapakset eli bruschetat eli tapakset eli herkkuleipäset, jotka syntyy rapeaksi grillatusta juurileivästä. Päälle sipaistaan itse tehtyä ruohosipulituorejuustoa ja täytteeksi nostellaan grillattua nektariinia, meheväksi paistettuja kirsikkatomaatteja sekä balsamicosieniä. Aivan liian hyvää!
Paistettua maissitortillaa, rapeaa tofua ja itse tehtyä mangosalsaa. Pehmeää avokadokreemiä, tulista srirachaa ja raikasta kaurafraichea. Vegaaniset tortillat to die for! 🤤