Vähän fiinimpää
Jos kokkailulle on aikaa enemmän kuin puoli tuntia, kannattaa kauppalistalle lisätä jonkin näiden reseptin raaka-aineet. Pidemmän kaavan kautta kokkailu on ihan parasta puuhaa silloin, kun syömään on tulossa useampi ihminen.
Ohratto on kotimainen ja ympäristöystävällisempi versio risotosta. Tässä ohratossa pääroolissa loistaa talven jalokivi eli veriappelsiini.
Paistettua maissitortillaa, rapeaa tofua ja itse tehtyä mangosalsaa. Pehmeää avokadokreemiä, tulista srirachaa ja raikasta kaurafraichea. Vegaaniset tortillat to die for! 🤤
Kaamosväsymystä kesyttämään kehitin värikkään ja ravitsevan, en buddha, vaan baba bowlin. Kulhoon ladoin ruokaohraa, paahdettua myskikurpitsaa, tomaatteja, pinaattia, soijapapuja, Baba Foodsin (parhaita!) falafeleja, vihreää hummusta ja kastikkeeksi tulinen harissajogurtti. Täydellistä arkiruokaa!
Valon lisäksi mua on piristänyt veriappelsiinit, joista tein aivan tajuttoman hyvää veriappelsiini-pastasalaattia. Salaatti on super helppo tehdä. Salainen ainesosa on dukkah-mausteseos, joka sitoo maut yhteen koukuttavan herkulliseksi.
Tämä herkkulauta ladotaan täyteen falafeleja, hummusta, viikunoita, granaattiomenaa, viinirypäleitä, kurkkua ja vegefetaa... Mahtuupa samalle laudalle myös jälkkäriksi tummaa suklaata ja piparitaateleita.
Täytetyt paprikat ovat kotiruokien klassikko, joka taipuu moneksi. Tässä reseptissä täytetyistä paprikoista löytyy välimerellisiä makuja oliivista ja aurinkokuivatusta tomaatista. Yhdessä mehevät paprikat, napakka ohra ja huolella maustettu soijarouhe luovat täydellisen arkiruoan.