Pita-bowl peruna-kikhernepyöryköillä
kaupallinen yhteistyö Baba Foods
Herkullinen ja helppo resepti: vegaaninen pita-bowl Baban peruna-kikherne pyöryköillä
Mitä saadaan kun peruna ja kikherneet muussataan, maustetaan ja pyöritetään palloksi? No peruna-kikhernepyöryköitä tietenkin! Miks kukaan ei oo keksinyt aikasemmin? Nää on oikeesti huikeen hyviä. Testattin pyöryköitä viikonloppuna kavereille alla olevalla reseptillä ja kaikki vaappu mahat pyoreinä ja mieli tyytyväisenä kotiin. 😋
Peruna-kikherne pyörykät on herkullinen uutuus vegehyllyllä. Pyörykät on falafelien suomalainen serkku - päältä rapeita, sisältä miedon pehmeitä. Maku tulee suomalaisesta perunasta ja proteiinipitoisesta kikherneestä. Falafelien makumaailman sijaan nämä pottupallerot ovat miedompia, sillä ne saavat makunsa valkosipulista ja rosmariinista. Mun mielestä pyörykät pääsi parhaiten oikeuksiina pehmeän turkkijugun, kvinoan ja harissalla maustettujen kasvisten kanssa pita-bowlina.
Miten sä söisit näitä pottupalleroita?
Vegaaninen pita-bowl
Etsitkö herkullista ja terveellistä vegaanista ruokaa? Tässä reseptissä yhdistyvät maistuvat Baban peruna-kikherne pyörykät ja mausteiset kasvikset pita-bowlin muodossa. Ensin paahdoin uunissa harissalla maustettuja kasviksia, paistoin pyörykät rapeiksi öljyssä pannulla ja kokosin kulhoon, pitaleivän, turkkilaisen jogurtin, tahinin, limen ja korianterin kanssa. Lopputuloksena syntyi super herkullinen pita-bowl. Tästä tuli uus lemppari arkiruoka tai miksei pitat sopisi myös viikonlopun parempaan herkutteluun.
Ainekset:
Pita-bowl peruna-kikherne pyöryköillä
(4:lle)
Paahdetut kasvikset
500g tomaatteja
1 paprika
1 pieni munakoiso
Loraus oliiviöljyä
1-2 rkl Baba harissaa
2 tl yrttisekoitusta
Reilu rouhaisu suolaa
Lisäksi
2 pakettia Baba peruna-kikherne pyöryköitä (rypsiöljyä paistamiseen)
Kvinoaa
Baba tahinia
Limeä
Korianteria
Turkkilaista jogurttia
Pitaleipiä (2 per syöjä)
Ohje:
1 Pilko kasvikset pieneksi. Lisää uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Mausta maun mukaan harissalla, suolalla ja yrttisekoituksella. Paahda 200 asteessa noin 45min.
2 Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.
3 Paista pyörykät rapeiksi öljyssä.
4 Lämmitä pitaleivät leivänpaahtimessa.
5 Kokoa kulhoon kvinoaa, paahdettuja kasviksia ja pitaleipää. Viimeistele turkkilaisella jogurtilla, tahinilla, limellä ja korianterilla. Nauti!