Beanit ragu kesäkurpitsalla
Arkiruokia ei koskaan voi olla liikaa. Siksipä naputtelen kesäkurpitsalla kyllästetyn Beanit ragun ohjeen talteen niiden päivien varalle, kun pää lyö tyhjää ja pitäisi saada pöytään jotakin helppoa ja hyvää nopeasti. Ja onhan kesäkurpitsan sesonkikin käynnissä. Mikäli sait satoa tuhottavaksi niin kokeilepa upottaa kesäkurpitsaa tähän herkulliseen pastaan.
Ainekset:
Beanit ragu kesäkurpitsalla
(neljälle)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paketti Beanit-suikaleita (sitruunainen)
3 rkl öljyä
1 pieni kesäkurpitsa
1 punainen paprika
400ml (1 tölkki) tomaattimurskaa (Mutti basilika)
2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
1 rkl agavea tai vaahterasiirappia
250g kirsikkatomaatteja
suolaa maun mukaan
oreganoa maun mukaan
reilusti tuoretta mustapippuria
½ sitruunan mehu
nippu tuoretta basilikaa
nippu tuoretta persiljaa
Ohje:
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet pieniksi. Kuullota pannulla öljyn kera. Heitä pannulle Beanit-suikaleet. Paistele kunnes suikaleet rapsakoituvat. Pilko kesäkurpitsa ja paprika. Lisää kesäkurpitsa pannulle ja paistele keskilämmöllä. Lisää mukaan paprika.
Kaada sekaan tomaattimurska ja mausta balsamiviinietikalla, agavella, suolalla, oreganolla ja mustapippurilla. Lisää mukaan halkaistut kirsikkatomaatit, puolikkaan sitruunan mehu, persilja ja basilika ja tarjoile pastan kanssa.