Täytetyt omenat mantelikinuskilla

Vielä on omenasesonkia jäljellä! Sehän tarkoittaa sitä, että nyt jos koskaan on hyvä syy keittää kahvit termariin ja suunnata luontoon kokkailemaan täytettyjä omenoita mantelikinuskilla. Nämä makeat herkut syntyvät vaivattomasti foliossa nuotion ritilällä ilman valkoista sokeria. Kunhan muistat pakata mukaan omenaporan ja foliota!

Mantelikinuskia varten tarvitset mantelivoita, kookosmaitoa ja vaahterasiirappia. Voit käyttää kaupan valmista mantelivoita tai valmistaa sitä itse kotona. Paahda haluamasi määrä manteleita, esimerkiksi 3-4 dl uunissa 175 asteessa noin 12-15 minuuttia. Varo polttamasta. Blendaa sileäksi monitoimikoneessa noin 15 minuutin ajan kunnes manteleista tulee voita. Mausta ripauksella suolaa. Pakkaa mukaan lasipurkkiin retkelle. Kun mantelivoita sekoittaa kookosmaidon ja vaahterasiirapin kanssa, syntyy siitä herkullinen kinuskinen kastike omenoille. Kokeile vaikka!


Ainekset:

Täytetyt omenat mantelifudgella

  • omenoita

  • rusinoita

  • pekaanipähkinöitä

  • vaahterasiirappia

  • kanelia

Mantelifudge

  • mantelivoita

  • kookosmaitoa

  • vaahterasiirappia


Ohje:

Poista omenan keskusta. Täytä rusinoilla, pekaanipähkinöillä, ripauksella kanelia ja lorauksella vaahterasiirappia. Kääri yksitellen folioon, ainakin parin foliokerroksen verran. Kypsennä tulella ritilän päällä.

Sekoita 50/50 suhteella mantelivoita ja kookosmaitoa pienessä kupissa ja makeuta vaahterasiirapilla. Lusikoi omenoiden päälle, kun ne ovat kypsyneet. Nauti!

Edellinen
Edellinen

Täytetyt spagettikurpitsat sienillä ja saksanpähkinöillä

Seuraava
Seuraava

Beanit ragu kesäkurpitsalla