Täytetyt spagettikurpitsat sienillä ja saksanpähkinöillä

Kurpitsasesonki on täällä! Sehän tarkoittaa sitä, että on aika ottaa haltuun uusi kurpitsalajike. Tiesitkö, että spagettikurpitsan sisus on kirjaimellisesti kuin spagettia? Raasta kypsää sisusta haarukalla, niin siitä alkaa irrota spagetin kaltaisia kurpitsasuikaleita. Täytä herkkusienillä, herkkutateilla sekä saksanpähkinöillä ja pinjansiemenillä ja saat ihanan satokauden ruoan. Koska sienet ja pähkinät sopivat niin hyvin myskikurpitsa-wellingtoniin päätin täyttää spagettikurpitsan suht samalla täytteellä. Herkkusienien kaveriksi kannattaa lisätä myös muita sieniä tuomaan makua. Käytin itse kuivattuja herkkutatteja, mutta kuvittelisin että suppilovahverot sopisivat erinomaisesti!

Mitä tulee spagettikurpitsan kypsentämiseen, niin tulipa todettua ettei tuohon pirulaiseen uppoa keittiön terävinkään veitsi. Laitoin kokonaisen spagettikurpitsan 200 asteiseen uuniin pehmenemään puoleksi tunniksi, jonka jälkeen sain sen halkaistua ja kaavittua siemenet pois. Tämän jälkeen laitoin kurpitsan takaisin uuniin vielä puoleksi tunniksi. Kurpitsan kypsyessä valmistin täytteen. Ja kun kurpitsa tuli ulos uunista, raastoin haarukalla kurpitsaa, jolloin siitä alkaa irrota spagettimaisia kurpitsasuikaleita ja lusikoin täytteen kurpitsan puolikkaiden päälle ja viimeistelin persiljalla. Nam!

Ja jos kaipaat jälkkäriä, niin kurpitsalatte on ihana ja makea herkkukahvi!


Ainekset:

Täytetyt spagettikurpitsat sienillä ja pähkinöillä

  • 1 spagettikurpitsa

  • 3 rkl oliiviöljyä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 200 g herkkusieniä

  • 100 g baby pinaattia

  • 1 kourallinen kuivattuja herkkutatteja (tai muita sieniä)

  • pari kourallista saksanpähkinöitä

  • 2 rkl pinjansiemeniä

  • 1 rkl tummaa balsamicosiirappia

  • 1 tl kuivattua persiljaa

  • 1 tl kuivattua rosmariinia

  • 1 tl kuivattua timjamia

  • ½ kasviliemikuutiota

  • pieni loraus kauramaitoa tai -kermaa

  • tuoretta persiljaa

  • mustapippuria ja suolaa maun mukaan


Ohje:

Laita herkkutatit likoamaan kuumaan veteen ja liota, kunnes pehmentyvät.

Paahda kokonaista spagettikurpitsaa uunissa 200 asteessa noin 30 min. Tämän jälkeen kurpitsan tulisi olla pehmentynyt sen verran, että sen saa halkaistua. Kuumaa kurpitsaa käsiteltäessa patakintaat tai keittiöpyyhe ovat avuksi. Kaavi siemenet. Laita kurpitsan puolikkaat takaisin uuniin ja paahda toiset 30 min.

Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Lisää hienonnetut herkkusienet. Jatka paistamista, kunnes sienet pehmenevät. Lisää huuhdeltu baby pinaatti, liotetut, valutetut ja hienonnetut herkkutatit, saksanpähkinät, pinjansiemenet, balsamicosiirappi, persilja, rosmariini, timjami, murusteltu kasviliemikuutio ja loraus kauramaitoa (tai kaurakermaa) sekä tuoretta timjamia, mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Tarkista maku.

Kun kurpitsanpuolikkaat ovat kypsyneet, raasta haarukalla kurpitsaa, jolloin siitä alkaa irrota spagettia muistuttavia kurpitsasuikaleita. Täytä sienitäytteellä ja viimeistele persiljalla tai timjamilla.


Kerrothan jos kokeilit! Tägää Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Sriracha tofu kimchinuudeleilla

Seuraava
Seuraava

Täytetyt omenat mantelikinuskilla