Sriracha tofu kimchinuudeleilla
Sriracha tofusta ja kimchinuudeleista taisi hetkessä tulla tämän hetken lemppari arjen nopea ruoka. Makean tulinen kastike, soijakastikkeen suolaisuus, limen, seesamiöljyn ja herkullisen kimchin liitto on jotakin taivaallista. Vielä kun koko hässäkän viimeistelee kevätsipulilla ja korianterilla, on annos kuin Kampin kuudennen kerroksen ravintolamaailmasta. Ja tulipa mieleen, että tähänhän olisi sopinut myös rouhitut cashew- tai suolapähkinät tekemään annoksesta vielä ruokaisamman.
Tofusta saa herkullista, kun sen puristelee kuivaksi käsien välissä, murentelee kuumalle pannulle ja kuumentelee kastikkeen kanssa. Sitten ei olekaan kun nuudelien keittäminen ja lupaan että koko homma on hoidettu vartissa! Tee itsellesi palvelus ja kokkaa tätä arjen nopeaa asap.
Ainekset:
Sriracha tofu kimcinuudeleilla (2-4 annosta)
250g Tofu
Srirachakastike
4 rkl soija
2 rkl riisiviinietikka
1 rkl vaahterasiirappi
1 rkl sriracha
3 rkl seesamiöljy
3 valkosipulin kynttä, hienonnettuna
reilu pätkä inkivääriä
Lisäksi
Kimchiä maun mukaan
2-4 levyä nuudeleita syöjien määrän mukaan
Kevätsipulia
Korianteria
Limen mehua
Cashew- tai suolapähkinöitä
Ohje:
Hienonna valkosipulin kynnet, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Purista tofusta neste puristamalla sitä kämmenien välissä. Murenna kuivalle pannulle ja kuumenna kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Pienennä lämpöä ja kaada kastike pannulle.
Keitä sillä aikaa nuudelit. Kun nuudelit ovat kypsyneet, lisää ne pannulle kimchin kera. Pyörittele kaikki sekaisin. Viimeistele kevätsipulilla, korianterilla, limen mehulla ja pähkinöillä. Nauti!