Paahdettu peruna-parsasalaatti vatkatulla vegaanisella fetakastikkeella
Vappu saa tulla!
Ei vappua ilman perunasalaattia. Perunan kaveriksi sopii kaunis ja herkullinen parsa. Parsakausi on nyt parhaimmillaan, joten mikäpä olisi parempi tapa nauttia tästä vihreästä kevään herkusta kuin täyteläisen raikas salaatti, jonka pohjalle ladotaan vatkattua fetakastiketta. Perunat ja parsat saavat paahteisuutta ja makua uunin kautta. Lopuksi koko komeus viimeistellään vinegretellä.
Tämä resepti jää taatusti vakkarikäyttöön. Niin herkullista siitä tuli.
Resepti toteutettu alunperin yhteistyössä Viinilinnan kanssa.
Muita herkullisia vappuun sopivia reseptejä:
Ainekset:
Paahdettu peruna-parsasalaatti vatkatulla vegaanisella fetakastikkeella
(lisukesalaatti neljälle)
500g perunaa
Rouhaisu suolaa
Rouhaisu mustapippuria
Loraus oliiviöljyä
250g vihreää parsaa
1 nippu kevätsipulia
2 kourallista suolattuja pistaasipähkinäitä kuorittuna
Pieni rasia rukolaa
Mansikoita
Vatkattu vegaaninen fetakastike
100g vegaanista fetaa (esimerkiksi Violife greek white)
100g vegaanista tuorejuustoa tai kaurafraichea
1 rkl sitruunanmehua
Ripaus suolaa
Vinaigrette
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vaahterasiirappia
Rouhaisu suolaa
Rouhaisu mustapippuria
Ohje:
Huuhtele ja puolita perunat. Asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille ja pyöräytä pinnalle öljyä, suolaa ja pippuria. Paahda 225 asteisessa uunissa 20-25min. Kun perunat ovat melkein valmiita, lisää pellille myös huuhtaistut ja pienemmäksi pilkotut parsat. Sekoita perunoita ja parsoja lastalla, jotta öljyä tarttuu myös parsoihin. Paahda vielä 5min.
Vatkaa sähkövatkaimella vegefeta, tuorejuusto tai kaurafraiche pienessä kulhossa. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella suolaa. Levitä lusikalla tarjoilulautasen pohjalle.
Kokoa vatkatun fetakastikkeen päälle jäähtyneet perunat ja parsat, rukola, pienemmäksi pilkottu kevätsipuli, pienemmäksi pilkotut pistaasipähkinät sekä siivutetut mansikat.
Sekoita vinaigreten ainekset kulhossa ja viimeistele salaatti vinaigretellä.