Raparperi-pullavuoka
Helppo mökkijälkiruoka
Haluatko tietää mikä on mahtavin jälkiruoka mökille? No pulla tietenkin! Jauhoja, sokeria, kardemummaa ja kuivahiivaa kun löytyy useimmiten mökiltäkin. Jos pihalta löytyy pari raparperin vartta, niin vielä parempi. Raparperiä kun keittelee sokerin kanssa, saa siitä kirpeän makean hillon pullan väliin.
Vegaanisen raparperipullan kaverina voit tarjota vaahdotettua kauravispiä, vaniljakastiketta, jääätelöä ja mansikoita. Tätä sun on ihan pakko kokeilla!
Ainekset:
Raparperi-pullavuoka
2 ½ dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
n. 6 ½ - 7 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl rypsiöljyä
Raparperihilloke:
2-3 pienehköä raparperin vartta
3 rkl sokeria
kanelia
Viimeistelyyn:
kauramaitoa voiteluun
mantelilastuja
(raesokeria)
kauravispiä vatkattuna
mansikoita
Ohje:
Lämmitä vesi mikrossa reilusti kädenlämpöistä kuumemmaksi. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.
Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja. Lisää jauhoja nesteeseen pikkuhiljaa. Kun melkein kaikki jauhot on lisätty, lisää sekaan myös rypsiöljy. Lisää loput jauhot.
Vaivaa huolellisesti. Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon reunoista, mutta on silti pehmeää.
Anna kohota tunti liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
Valmista hilloke keittelemällä pilkottuja raparperin paloja sokerin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Mausta kanelilla.
Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Sivele väliin hilloketta. Rullaa ja leikkaa kahdeksaan osaan. Asettele pullarullat väljästi voideltuun vuokaan. Anna kohota puoli tuntia.
Voitele kauramaidolla ja viimeistele halutessasi mantelilastuilla ja/tai raesokerilla.
Paista 225C asteessa noin 15 minuuttia. Peitä leivinpaperilla, jos pullavuoka meinaa palaa. Tarjoile mansikoiden ja vaahdotetun vispikerman kera.
Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)