Korealaiset gochujang retkinuudelit
Retkiresepti taianomaiselle päiväretkelle - korealaiset nuudelit
Porvoon saaristo on kuin tehty päiväretkille! Pakkaa mukaan Primuksen retkikeitin, vastuullisempi SIP Power Gas ja korealaisten nuudelien ainekset. 😋
Mikä sitten tekee SIP Power Gasista vastuullisemman? Vaikka SIP-kaasu ei itsessään sisällä biokaasua, tukee se biokaasun kokonaistuotantoa – jokaista ostettua SIP-kaasua kohden tuotetaan saman verran biokaasua markkinoille Primuksen tukemana. Lisäksi kaikki SIP-kaasun materiaalit on hankittu Euroopasta, jossa se myös valmistetaan. Näin kuljetusmatkat ovat lyhyet ja hiilijalanjälki muita kaasuja pienempi.
Mitä tulee näihin korealaisiin nuudeleihin, oli lopputulos aivan täydellinen. Resepti valmistuu kätevästi päiväretkellä, mutta pienen preppailun myötä myös yön yli retkillä.
Resepti toteutettu alunperin yhteistyössä Primuksen kanssa.
Täydellisen retkikeittiön resepti
Retkikokkailut hoituu näppärästi näillä välineillä:
- Primus Essential Stove -keittimellä sekä sarjan kattilalla. (tämä on ollut käytössä jo vuosia)
- Primus Campfire Frying Pan -paistinpannulla (uusi ihana tuttavuus)
- Primus SIP Power Gas -kaasulla (klassikko!)
- Primus Campfire Prep Set -setillä (sisältää lastan, veitsen ja muita tärkeitä valmistusvälineitä)
Gochujang-nuudeleiden valmistus retkikeittimellä
Gochujang-nuudelit on täynnä makua ja helppo valmistaa retkikeittimellä. Muista käyttää reilusti öljyä, jotta ainekset eivät pala keittimeen. Alla on vinkkejä gochujang-nuudeleiden valmistukseen retkellä.
1. Valmistele ainesosat Pilko kasvikset. Voit vaihdella maun mukaan porkkanaa, paprikaa, herkkusieniä, you name it. Käytin tässä punakaalia ja porkkanaa. 😋
2. Paista kasvikset ja tofu reilussa öljyssä. Jos tiedät, että keittimesi polttaa helposti ruoan pohjaan, voit esimerkiksi pilkkoa porkkanan ja paprikan ohuiksi suikaleiksi ja kuutioida tofun ja lisätä ne kiehuvien nuudeleiden joukkoon ja antaa kypsyä muutaman minuutin ajan. Huom! Useimmat nuudelit vaativat vain muutaman minuutin kypsymisaikaa eli pidä huoli ettei nuudelit ylikypsy. Tai jos käytössäsi on hyvä pannu, kuten mulla tässä, voit valmistaa kasvikset ja tofun siinä ja keittää nuudelit erikseen.
3. Mausta gochujang tahnalla, sokerilla ja suolalla, sen jälkeen kun kasvikset on paistettu tai valutettu.
4. Sekoita ja tarjoile Varmista, että kaikki ainekset on hyvin sekoitettu kastikkeeseen. Voit viimeistellä annoksen ripottelemalla päälle hieman hienonnettua kevätsipulia, limeä, korianteria tai seesaminsiemeniä.
Ainekset:
Korealaiset gochujang retkinuudelit
(kahdelle)
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
100 g punakaalia
1 paketti tofua
öljyä paistamiseen
1 1/2 rkl gochujang tahnaa
1 rkl sokeria
2 rkl soijaa
1 kevätsipulin varsi
2 levyä täysjyvänuudeleita
(Tuoretta korianteria, limeä)
Ohje:
Pilko porkkanat, valkosipulin kynnet, punasipuli ja punakaali sekä tofu. Paista reilussa öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset hieman pehmenevät. Mausta gochujang tahnalla, sokerilla ja soijalla. Keitä nuudelit ja lisää pannulle. Viimeistele kevätsipulilla, tuoreella korianterilla ja limellä.