Vöner retkipasta
Vegaaninen retkiresepti vöneristä
Kun aurinko ei laske lainkaan horisontin taakse, on kaunein aika vuodesta suunnata retkelle. Telttailemaan lähdin mukanani taivaallisen vönerpastan ainekset ja Primuksen Lite XL -keitin, joka on kevyt, pieneen tilaan pakkautuva litran keitin. Siis täydellinen 1-2 hengen retkille.
Keitin on heittämälla lempparini, sillä kattila on kunnon kokoinen ja polttimen saa todella pienelle. Kova-anodisoitu pinnoite ehkäisee ruoan pohjaan palamista.
Keittimen mukana tulee lähes kaikki retkikeittiöön tarvittava: poltin, kattila, kahva, monikayttoinen kansi/muovikulho/siivilä. Pakkaa mukaan vain vastuullisempi Primus SIP Power gas.
Koska yksinkertaisia, muutaman raaka-aineen (mutta silti täydellisen herkullisia) retireseptejä ei voi koskaan olla liikaa, tulee tässä versioni vegaaniseen vönerpastaan, jolla hurmataan myös vaativammat herrashenkilöt.
Mitä sanot, meneekö testiin? 🤤
Resepti toteutettu alunperin yhteistyössä Primuksen kanssa.
Ainekset:
Vöner retkipasta
(kahdelle)
1 paketti vöneriä (tai muuta vegeproteiinia)
200ml yrttistä kaurakermaa
n. 100g herneitä (tai muita kasviksia)
½ sitruunankuori ja -mehua
mustapippuria
pastaa syöjien mukaan
(persiljaa)
Ohje:
Keitä pasta lähes kypsäksi ja valuta. Revi joukkoon vöner, lisää kaurakerma ja mausta sitruunankuorella ja mehulla sekä mustapippurilla.