Vegaaninen skagen
Klassinen skagen vegaanisesti
Täydellinen tarjoilu mökille, illanviettoon, kesäpöytään, saaristolaisleivän kanssa nautittavaksi tai ihan vaan keitettyjen varhaisperunoiden kaveriksi. Vegaaninen skagen sopii moneen. Parasta tietysti on maun lisäksi se, että skagen syntyy nopeasti. Ainekset sekoitetaan vain kulhossa keskenään ja nostellaan leipästen päälle.
Jos vegaaninen skagen ei vielä ole tuttu, niin nyt äkkiä testaamaan. Tähän herkkuun ihastut aivan varmasti.
Muita herkullisia kesäisiä reseptejä:
Mikä tofu on paras?
Olen testannut skagenia maustamattomalla tofulla ja savutofulla. Molemmat toimivat hyvin, mutta savutofu tuo ehdottomasti enemmän savuisuutta ja makua. Jos käytät maustamatonta, kannattaa ehkä lisätä tilliä, sitruunaa, suolaa ja mustapippuria reilummin ja maustaa vielä skagentahna valkosipulinkynnellä. Maustamaton tofu myös sopii gluteenittomalle, toisin kuin savutofu, joka sisältää vehnää.
Valitsitpa minkä tofun tahansa, huomaathan ettei tämä resepti vaadi tofun käsittelyä. Tofusta puristellaan neste käsin välissä pois, jonka jälkeen se murustellaan ja sekoitetaan muiden ainesten kanssa sekaisin kulhossa. Joten jos tofun kokkailu jännittää, kannattaa aloittaa tästä helposta vegereseptistä.
Ainekset:
Vegaaninen tofuskagen
(2-4:lle)
1 paketti (300g) savutofua
1 prk (150g) kaurafraichea
2 rkl vegaanista majoneesia
½ punasipuli (tai kevätsipulin varsi)
½ sitruunan kuori
2 rkl sitruunan mehua
nippu tuoretta tilliä
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä maun mukaan
Lisäksi:
saaristolaisleipää
tilliä koristeluun
Ohje:
Hienonna puolikas punasipuli. Purista tofusta suurin osa nesteestä pois ja murustele se käsin kulhoon. Lisää joukkoon kaurafraiche, majoneesi, punasipuli, sitruunan kuori ja -mehu sekä hienonnettu tilli. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
Nostele saaristolaisleipäsiivujen päälle tai herkuttele vaikka uusien perunoiden kanssa.
Vinkki! Voit jättää majoneesin pois, lisää tällöin kaurafraichea enemmän eli esimerkiksi kokonainen 200g purkki.