Härkisruukku
Vegaanisen härkiskulhon nerokkuus perustuu kookosriisiin. Kun kookoksen lisää riisiin, tulee riisistä herkullisen täyteläistä ja itse pääraaka-aine eli härkis pysyy rapsakkana. Kasviksia voit varioida mielesi mukaan, mutta käytä ainakin rapeaa salaattia.
Lakritsi-mämmimousse
Vegaaninen jälkiruoka pääsiäiseen rohkeille mämmin rakastajille, mutta myös sinulle, joka nautit mämmin mausta hieman pienempinä ja pehmeämpinä annoksina. Mämmimoussessa maistuu sitruuna - lakritsi - mämmi makukombo, jota raikastaa vaniljainen kauravaahto. Raikas ja pirteän keltainen passionhedelmä riittää koristeeksi.
Vegaaninen veriappelsiinirisotto
Äitini täydellinen vegaaninen veriappelsiinirisotto. Makean veriappelsiinin ja suolaisen risoton yhdistelmä on niin koukuttava, että tämä resepti jää varmasti vakioreseptien joukkoon.
3 x helppo retkijälkiruoka
Yksinkertainen on kaunista, varsinkin retkellä. Miksi vaivautua tekemään vaikeita jälkiruokia, kun yksinkertaisetkin asiat maistuvat retkellä taivaalliselta. Muistathan pakata mukaan kuksan ja kahvin, sillä nyt herkutellaan.
Vegaaninen green curry
Vegaaninen green curry on arkista thairuokaa parhaimmillaan. Helppoutensa ansiosta tämä vihreä thai curry sopii niin arkeen kuin viikonloppuun.
Valkoinen pizza perunalla ja savutofulla
Valkoinen pizza perunalla ja savutofulla. Eli maailman paras pizza. Sanon tämän varmaan joka reseptin kohdalla, mutta tämän valkoisen pizzan kohdalla en löydä kuvaavampia sanoja. Rapsakka pohja, pehmeän täyteläinen täyte kaurafraichesta ja vegejuustosta sekä suolaiset peruna- ja savutofu-sattumat tekevät vegaanisesta pizzasta ihan parhaan.
Hummuspasta
Vegaaninen hummuspasta on varsinainen sankari. Pastan joukkoon sekoitetaan vain hummusta, aurinkokuivattuja tomaatteja ja kikherneitä. Mikäli haluat vähän värikkäämmän version tästä pastasta, käytä lisäksi myös varsiparsakaaleja. Ne kypsyvät pannulla aurinkokuivattujen tomaattien kanssa öljyssä samalla kun pasta keittyy. Hummusta ei tarvitse tehdä itse, vaan voit oikaista valmishummuksella.
Cowboy caviar
Texasista lähtöisin oleva cowboy caviar on dippi, salaatti, lisuke ja täyte, joka valmistetaan pavuista ja sesongin kasviksista. Vegaani cowboy caviar on täydellinen lisuke grilliruoille tai tortillojen täytteeksi.
Appelsiini-teriyakivartaat
Appelsiini-teriyakivartaat on ihan täydellinen ruoka arki-iltaan, kun kaipaat jotain super herkullista, mutta aikaa ei ole tolkuttomasti. Yllättävän vähillä ainesosillakin saa hyvää ruokaa aikaiseksi. Tämä kasvipohjainen kanaresepti on osoitus siitä.
Nuudelikeitto
Alkuun voi tulla hämmennys, että mitä ihmettä sitä vegaanina söisi. Tämä vegaaninen ja helppo nuudelikeitto oli ensimmäisiä ruokia, joita opin valmistamaan vegaanisesti.
Salted caramel tuorepuuro
Salted caramel tuorepuuro maistuu ihan taivaalliselta aamukahvin kera. Pienempiin kippoihin annosteltuina ja veriappelsiinilla viimeisteltynä tästä suolakinuski-tuorepuurosta saa kivan lisän brunssipöytään.
Talvivaellus Pyhä-Luoston kansallispuistossa (5 yötä)
Kokemuksia ensimmäiseltä pidemmältä talvivaellukselta, retkiruokamenu sekä pakkauslista talviretkelle.
Meksikolainen linssipata
Tulinen, lämmittävä, nopea ja yksinkertaisesti älyttömän herkullinen. Tässä vegaanisessa meksikolaisessa linssipadassa on kaikki, mitä etsit vähän paremmalta arkireseptiltä (miksei myös viikonlopun ruoalta!). Sopii niin arki-iltoihin kuin viikonloppuihin, mökille helpoksi ruoaksi (resepti vaatii vain vähän tiskiä) sekä talviretkellekin.
Suolaiset joulutortut pestolla ja viikunalla
Joten saanko esitellä: suolaiset joulutortut pesto-tofutäytteellä, viikunahillolla ja viikunoilla. Olkaapa hyvä! Nämä suolaiset suupalat ovat super helppoja tehdä ja sopivat niin joulupöytään, illanistujaisiin tai vaikka uudenvuoden juhlatarjoiluihin.
Hapanjuuriletut ja kuningatar-chiahillo
Vinkki hapanjuurileipureille! Vegaaniset hapanjuuriletut ovat aamupalapöydän herkku tai brunssin vetonaula. Lettuja varten tarvitset hapanjuurileivonnasta ylijäänyttä jämäjuurta. Hapanjuuriletut kuningatar-chiahillolla on helppo valmistaa ja maku on äärettömän herkullinen.
Poroton käristys
‘‘Parempaa kuin alkuperäinen’’. Ehkä liha ei oikeastaan maistu edes kovin hyvältä vaan ruoasta hyvän tekee mausteet ja makumaailma sen ympärillä. Tässä porottomassa käristyksessä makua tuo suppilovahverot, olut, valkosipuli ja timjami. Mikäli etsinnässä on talvinen ruoka, jolla hurmata myös sekasyöjät, jatka lukemista.
Vegaaninen makaronilaatikko
Tämä makaronilaatikko oli ensimmäisiä vegaanisia ruokia, joita opin valmistamaan. Siksi sillä on niin erityinen paikka sydämessäni sekä keittiössäni. Lisäksi se maistuu älyttömän herkulliselta ja on pelastanut minut monet kerrat nälkäkiukulta.
Bataatti red curry
Vegaaninen bataatti red curry on jokaisen chiliä, makua ja kasviproteiinia rakastavan unelma.
Myskikurpitsapasta
Myskikurpitsapasta on helppo arkiruoka, joka saa makua paahdetuista kasviksista, chilistä ja valkosipulista. Kasviproteiinia tähän arkiruokaan tuo valmiiksi marinoitu tofu.
Neljän raaka-aineen banaanit
Nämä jälkiruokabanaanit syntyvät neljästä raaka-aineesta ja maistuvat takuulla taivaalliselta. Pakkaa mukaan banaanit ja kuksa - nyt lähdetään retkelle!