Nuudelikeitto
Vegaaninen helppo nuudelikeitto
Alkuun voi tulla hämmennys, että mitä ihmettä sitä vegaanina söisi. Tämä vegaaninen ja helppo nuudelikeitto oli ensimmäisiä ruokia, joita opin valmistamaan vegaanisesti. Takaan, että sen valmistus onnistuu myös aloittelevalta vegekokilta, sillä ainesosia ja työvaiheita on vain vähän. Olen edelleen ihmeissäni, miten näin vähällä määrällä raaka-aineita tulee näin herkullista ruokaa.
Resepti on siis luotu helppous ja nopeus edellä. Voit kuitenkin lisätä nuudelikeittoon maun mukaan esimerkiksi valkosipulia ja raastettua tuoretta inkivääriä.
Lisää nuudeliruokia:
Sriracha tofu kimchinuudeleilla
Resepti on toteutettu alunperin kaupallisessa yhteistyössä SoFinen kanssa.
Ainekset:
Nuudelikeitto
(kahdelle)
Keittoon:
6 dl vettä
1 rkl soijakastike
1 rkl sriracha
½ kasvisliemikuutio
Tofu:
250g SoFine tofu Maustamaton
1 ½ rkl seesamiöljy
1 rkl soijakastike
Lisäksi:
2 levyä riisinuudeleita
200g valmiiksi pilkottuja kasviksia (esim. porkkana, paksoi, paprika, sokeriherne)
Viimeistelyyn:
ituja
korianteria
limeä
Ohje:
Painele tofu kuivaksi talouspaperilla, pilko kuutioiksi ja paahda kuivalla pannulla. Kun tofu on saanut väriä lorauta pannulle seesamiöljyä ja paista. Mausta soijakastikkeella.
Valmista liemi sekoittamalla vesi, soija, sriracha ja puolikas kasvisliemikuutio kattilassa.
Lisää kattilaan kasvikset sekä riisinuudelit. Kiehauta kunnes nuudelit kypsyvät. Lusikoi lautaselle keitto sekä tofut ja viimeistele nuudelikeitto korianterilla, iduilla ja limellä.