Myskikurpitsapasta
Myskikurpitsa <3 pasta
Arjen pelastajaksi olen lykännyt uuniin kirsikkatomaatteja, sipulia, kasviksia ja marinoitua tofua. Kun ruoka valmistuu uunissa, jää kädet vapaaksi muille arjen askarille. Tähän pastaan valitsin sesongin mukaisesti herkullista myskikurpitsaa, jota näkyy keittiössäni ihan liian harvoin.
Tämä helppo myskikupritsapasta saattaa näyttää vaatimattomalta, mutta on täynnä makua ja mehukkuutta. Kasvisten paahtaminen uunissa on aina hyvä idea, sillä uunissa maut syvenevät ja mehukkaat kirsikkatomaatit toimittavat kastikkeen virkaa. Jos etsit herkullista vegaanista arkiruokaa, suosittelen testaamaan tätä nopsaa pastaa. Lupaan ettet tule pettymään!
Jos innostuit kurpitsasta, niin herkullisia kurpitsareseptejä ovat myös:
Ainekset:
Kurpitsapasta
(neljälle)
½ myskikurpitsa
1 paketti marinoitua tofua
3 valkosipulin kynttä
½ tuore chili (tai enemmän)
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
2 rkl öljyä
muutama nippu kevätsipulia
reilu rouhaisu mustapippuria
suolaa maun mukaan
ripaus yrttimaustetta (esim. Provence)
500g (tai syöjien määrän mukaan) täysjyväpastaa
Viimeistelyyn:
kevätsipulin vihreät varret
½ sitruunan mehu
tuoretta korianteria
Ohje:
Kuori ja paloittele puolikas myskikurpitsa. Myskikurpitsani siemenet olivat niin pieniä, etten poistanut niitä erikseen. Lisää uunivuokaan.
Lisää uunivuokaan myös valutettu ja neljään osaan pilkottu tofu, kokonaiset valkosipulin kynnet, pieneksi pilkottu chili, kokonaiset kirsikkatomaatit sekä kevätsipulin valkoiset varret.
Kaada kasvisten päälle öljyä ja mausta suolalla, tuoreella mustapippurilla ja yrttimausteella. Paahda uunissa 200 asteissa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes myskikurpitsa on pehmentynyt ja kasvikset ja tofu saaneet väriä. Kasviksia kannattaa sekoittaa paiston puolivälissä.
pilko tofu ja valkosipulinkynnet haarukalla pieneksi muruksi, älä kuitenkaan muussaa kirsikkatomaatteja.
Keitä pasta suolatussa vedessä. Sekoita pasta kasvisten kanssa uunivuoassa.
Viimeistele pasta kevätsipulilla (vihreillä varsilla), sitruunan mehulla ja tuoreella korianterilla.
Vinkki! Pasta maistuu erityisen hyvältä hummusnokareen kanssa ja uudelleen lämmitettynä pannun kautta käytettynä.