Korouma kesällä (kahden yön telttaretki) ja retkiruokaresepti x4
Kahden yön telttaretki jylhälle Korouoman kanjonille sekä retkiruokareseptejä: nyhtökaurapitat, retkiletut, pan au chocolat sekä japanilaiset paistetut perunat.
Retkiruokareseptejä pannulla 2x
Kun retkiruokaan kaivataan sitä herkullista paistamisesta syntyvää makua, kääntyy katse kohti ruotsalaisen Dalumin retkipannuja. Pannulla valmistuu niin retkiletut kuin vegaaninen kylmäsavulohipizza.
Raparperi-retkileivokset
Voitko uskoa, että tortillalettu taipuu myös lehteväksi ja kesäiseksi raparperi-retkileivokseksi? En minäkään ennen kuin kokeilin. Kun tortillaa friteeraa, syntyy siihen ilmakuplia ja se muuttuu lehteväksi lehtitaikinaksi.
Vegaaninen skagen
Täydellinen tarjoilu mökille, illanviettoon, kesäpöytään, saaristolaisleivän kanssa nautittavaksi tai ihan vaan keitettyjen varhaisperunoiden kaveriksi. Vegaaninen skagen sopii moneen. Parasta tietysti on maun lisäksi se, että skagen syntyy nopeasti. Ainekset sekoitetaan vain kulhossa keskenään ja nostellaan leipästen päälle.
Kesäiset yrttiperunat retkikeittimellä
Jos retkiruoasta tulee ensimmäisenä mieleen pussipasta, niin tallenna tämä kesäinen, keittimellä valmistettava resepti tulevia retkiä varten. Helpot mutta sitäkin herkummat kesäiset retki-yrttiperunat keitetään, jonka jälkeen ne paistetaan Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyssã ja maustetaan valkosipulilla, kevätsipulilla ja reilulla nipulla basilikaa ja ruohosipulia. Ruokaisuutta tuo savutofu.
Lehtikaali-caesarsalaatti rapeilla kikherneillä
Vegaaninen lehtikaali-caesarsalaatti rapeilla kikherneillä sopii niin vegaaneille, kasvissyöjille kuin sekasyöjille, tai siis ihan vaan kaikille syöjille. Parmesanina loistaa auringonkukansiemenistä ja ravintohiivahiutaleista tehty parmesan ja kastikkeessa maistuu tahinin lisäksi valkosipuli ja sitruuna.
Vöner retkipasta
Koska yksinkertaisia, muutaman raaka-aineen (mutta silti täydellisen herkullisia) retkikeitinreseptejä ei voi koskaan olla liikaa, tulee tässä versioni vegaaniseen vönerpastaan, joka valmistuu helposti keittimellä. Pasta hurmaa myös vaativammat herrashenkilöt.
Raparperi-pullavuoka
Mehevä vegaaninen raparperi-pullavuoka on mökkijälkiruokaa täydellisimmillään.
Korealaiset gochujang retkinuudelit
Gochujang-nuudelit on täynnä makua ja helppo valmistaa retkikeittimellä. Muista käyttää reilusti öljyä, jotta ainekset eivät pala pohjaan. Korealaiste nuudelien resepti tarjoilee vähän parempaa ruokaa päiväretkellä, mutta pienen preppailun myötä saat tästä reseptin myös yön yli retkelle.
Käärijä-kakku eli vegaaninen suklaa-matchakakku
Helppo ja mehevä vegaaninen suklaa-matchakakku kesäjuhliin tai Euroviisuhuumaan.
Paahdettu peruna-parsasalaatti vatkatulla vegaanisella fetakastikkeella
Vapun herkullisin makupari on kuivan kupliva Mionetto sekä paahdettu peruna-parsasaalaatti vatkatulla fetakastikkeella. Vegaanisesti tietenkin.
Sitruuna-parsapasta
Simppeli vegaaninen pasta saa keväisen makunsa sitruunasta ja sesongin vihreästä parsasta.
Härkisruukku
Vegaanisen härkiskulhon nerokkuus perustuu kookosriisiin. Kun kookoksen lisää riisiin, tulee riisistä herkullisen täyteläistä ja itse pääraaka-aine eli härkis pysyy rapsakkana. Kasviksia voit varioida mielesi mukaan, mutta käytä ainakin rapeaa salaattia.
Lakritsi-mämmimousse
Vegaaninen jälkiruoka pääsiäiseen rohkeille mämmin rakastajille, mutta myös sinulle, joka nautit mämmin mausta hieman pienempinä ja pehmeämpinä annoksina. Mämmimoussessa maistuu sitruuna - lakritsi - mämmi makukombo, jota raikastaa vaniljainen kauravaahto. Raikas ja pirteän keltainen passionhedelmä riittää koristeeksi.
Vegaaninen veriappelsiinirisotto
Äitini täydellinen vegaaninen veriappelsiinirisotto. Makean veriappelsiinin ja suolaisen risoton yhdistelmä on niin koukuttava, että tämä resepti jää varmasti vakioreseptien joukkoon.
3 x helppo retkijälkiruoka
Yksinkertainen on kaunista, varsinkin retkellä. Miksi vaivautua tekemään vaikeita jälkiruokia, kun yksinkertaisetkin asiat maistuvat retkellä taivaalliselta. Muistathan pakata mukaan kuksan ja kahvin, sillä nyt herkutellaan.
Vegaaninen green curry
Vegaaninen green curry on arkista thairuokaa parhaimmillaan. Helppoutensa ansiosta tämä vihreä thai curry sopii niin arkeen kuin viikonloppuun.
Valkoinen pizza perunalla ja savutofulla
Valkoinen pizza perunalla ja savutofulla. Eli maailman paras pizza. Sanon tämän varmaan joka reseptin kohdalla, mutta tämän valkoisen pizzan kohdalla en löydä kuvaavampia sanoja. Rapsakka pohja, pehmeän täyteläinen täyte kaurafraichesta ja vegejuustosta sekä suolaiset peruna- ja savutofu-sattumat tekevät vegaanisesta pizzasta ihan parhaan.
Hummuspasta
Vegaaninen hummuspasta on varsinainen sankari. Pastan joukkoon sekoitetaan vain hummusta, aurinkokuivattuja tomaatteja ja kikherneitä. Mikäli haluat vähän värikkäämmän version tästä pastasta, käytä lisäksi myös varsiparsakaaleja. Ne kypsyvät pannulla aurinkokuivattujen tomaattien kanssa öljyssä samalla kun pasta keittyy. Hummusta ei tarvitse tehdä itse, vaan voit oikaista valmishummuksella.
Cowboy caviar
Texasista lähtöisin oleva cowboy caviar on dippi, salaatti, lisuke ja täyte, joka valmistetaan pavuista ja sesongin kasviksista. Vegaani cowboy caviar on täydellinen lisuke grilliruoille tai tortillojen täytteeksi.