Appelsiini-teriyakivartaat
Appelsiini-teriyakivartaat on ihan täydellinen ruoka arki-iltaan, kun kaipaat jotain super herkullista, mutta aikaa ei ole tolkuttomasti. Yllättävän vähillä ainesosillakin saa hyvää ruokaa aikaiseksi. Tämä kasvipohjainen kanaresepti on osoitus siitä.
Nuudelikeitto
Alkuun voi tulla hämmennys, että mitä ihmettä sitä vegaanina söisi. Tämä vegaaninen ja helppo nuudelikeitto oli ensimmäisiä ruokia, joita opin valmistamaan vegaanisesti.
Salted caramel tuorepuuro
Salted caramel tuorepuuro maistuu ihan taivaalliselta aamukahvin kera. Pienempiin kippoihin annosteltuina ja veriappelsiinilla viimeisteltynä tästä suolakinuski-tuorepuurosta saa kivan lisän brunssipöytään.
Talvivaellus Pyhä-Luoston kansallispuistossa (5 yötä)
Kokemuksia ensimmäiseltä pidemmältä talvivaellukselta, retkiruokamenu sekä pakkauslista talviretkelle.
Meksikolainen linssipata
Tulinen, lämmittävä, nopea ja yksinkertaisesti älyttömän herkullinen. Tässä vegaanisessa meksikolaisessa linssipadassa on kaikki, mitä etsit vähän paremmalta arkireseptiltä (miksei myös viikonlopun ruoalta!). Sopii niin arki-iltoihin kuin viikonloppuihin, mökille helpoksi ruoaksi (resepti vaatii vain vähän tiskiä) sekä talviretkellekin.
Suolaiset joulutortut pestolla ja viikunalla
Joten saanko esitellä: suolaiset joulutortut pesto-tofutäytteellä, viikunahillolla ja viikunoilla. Olkaapa hyvä! Nämä suolaiset suupalat ovat super helppoja tehdä ja sopivat niin joulupöytään, illanistujaisiin tai vaikka uudenvuoden juhlatarjoiluihin.
Hapanjuuriletut ja kuningatar-chiahillo
Vinkki hapanjuurileipureille! Vegaaniset hapanjuuriletut ovat aamupalapöydän herkku tai brunssin vetonaula. Lettuja varten tarvitset hapanjuurileivonnasta ylijäänyttä jämäjuurta. Hapanjuuriletut kuningatar-chiahillolla on helppo valmistaa ja maku on äärettömän herkullinen.
Poroton käristys
‘‘Parempaa kuin alkuperäinen’’. Ehkä liha ei oikeastaan maistu edes kovin hyvältä vaan ruoasta hyvän tekee mausteet ja makumaailma sen ympärillä. Tässä porottomassa käristyksessä makua tuo suppilovahverot, olut, valkosipuli ja timjami. Mikäli etsinnässä on talvinen ruoka, jolla hurmata myös sekasyöjät, jatka lukemista.
Vegaaninen makaronilaatikko
Tämä makaronilaatikko oli ensimmäisiä vegaanisia ruokia, joita opin valmistamaan. Siksi sillä on niin erityinen paikka sydämessäni sekä keittiössäni. Lisäksi se maistuu älyttömän herkulliselta ja on pelastanut minut monet kerrat nälkäkiukulta.
Bataatti red curry
Vegaaninen bataatti red curry on jokaisen chiliä, makua ja kasviproteiinia rakastavan unelma.
Myskikurpitsapasta
Myskikurpitsapasta on helppo arkiruoka, joka saa makua paahdetuista kasviksista, chilistä ja valkosipulista. Kasviproteiinia tähän arkiruokaan tuo valmiiksi marinoitu tofu.
Neljän raaka-aineen banaanit
Nämä jälkiruokabanaanit syntyvät neljästä raaka-aineesta ja maistuvat takuulla taivaalliselta. Pakkaa mukaan banaanit ja kuksa - nyt lähdetään retkelle!
Beanit-lehtikaalipasta
Vegaaninen beanit-lehtikaalipasta lehtikaalisipseillä on pasta, joka saa ylleen kermaisen kastikkeen, umamiset Beanit-suikaleet ja rapean suolaiset lehtikaalisipsit. Jotenkin niin yksinkertaista, että tuntuu hassulta edes jakaa reseptiä, mutta samaan aikaan aivan älyttömän maukas ja lämmittävä syksyruoka.
Kalaton keitto
Tätä syksyisempää ja herkullisempaa lohturuokaa on vaikea keksiä. Kalaton keitto tuo mieleen lapsuuden ja maistuu niin lounaaksi, kuin viikonlopun helppona ruokana. Vedä siis villasukat jalkaan, kaiva kattila esiin ja lähde syksyiselle makumatkalle.
Paistettu sitruunajuustokakku
Onko paistettu juustokakku lempparileivoksesi, mutta et ole löytänyt toimivaa ja tarpeeksi helppoa vegaanista reseptiä? Search no more. Tähän vegaaniseen juustokakkuun yhdistin raikkaan sitruunan lisäksi sesongin hapokkaat puolukat sekä makean kinuskin. Vegaaninen sekin.
Pinaattiletut tofuskagenilla
Kaikki tietää että puolukka kuuluu pinaattilettuihin, mutta vieläkin parempia lettuja saa, kun täytteeksi pyöräyttää vegaanista tofuskagenia. Näin pinaattiletuista tulee täyttäviä, ja annos menee ihan kunnon ateriasta. Pinaattiletut vegaanisella skagenilla, puolukkahillolla ja puolukoilla on täydellinen yhdistelmä suolaisen rapeaa lettua sekä pehmeää skagen-täytettä ja makeaa hilloa.
Retkiruokien kuivaus ensikertalaisena
Parilla helpolla vinkillä retkiruokien kuivaamisessa onnistuu myös ensikertalainen. Kun retkiruoat kuivaa etukäteen, saa vaelluksella vähintään yhtä hyvää ruokaa kuin kotona.
Kvinoa Kasvisjauhispyöryköillä
Nopeat arkiruoat syntyvätkin lähestulkoon aina samalla kaavalla: proteiinia, hiilareita ja kasviksia. Kvinoasta löytyy hyvin sekä hiilaria että proteiinia, Kasvisjauhispyöryköistä proteiinit ja kasviksista väriä ja kuitua. Tämä arkinen kvinoa upposi erityisesti vaativaan miesmakuun, joten jos mielit hurmata miesväen niin tiedät mitä reseptiä testata.
Paistetut perunat savutofulla ja ranch-dipillä
Vegaanisten perunaruokien aatelia on paistetut perunat savutofulla ja itsetehdyllä ranch-dipillä. Tähän ruokaan tarvitset edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita, savutofua, mieleisiäsi yrttejä ja kasvipohjaista turkkilaista jugurttia tai fraichea.
Aamupalapannukakku punaviinimarjoilla
Jos vielä mietit mitä muuta punaviinimarjoista valmistaisit kuin mehua, on aamupalapannukakku punaviinimarjoilla todennäköisesti juttusi. Aamupalapannukakku on arkiruokaa parhaimmillaan. Miten kätevää onkaan, kun aamupala on tehty valmiiksi muutamaksi päiväksi jääkaappiin odottamaan.