Kvinoa Kasvisjauhispyöryköillä

Arjen pelastaja eli kvinoa

Tämä ruoka syntyi, kun tuntui ettei jääkaapissa ole kertakaikkisesti mitään. Onneksi oli paketti kvinoaa, vegaanisia pyöryköitä pakkasessa sekä jokunen kasvis. Muistaakseni ensimmäinen versio syntyi kurkulla ja kirsikkatomaatilla, jotka vaihtuivat toisella kertaa varsiparsakaaliin ja kirsikkatomaattiin. Molemmat oli hyviä, jälkimmäinen versio ehkä aavistuksen parempaa.

Nopeat arkiruoat syntyvätkin lähestulkoon aina samalla kaavalla: proteiinia, hiilareita ja kasviksia. Kvinoasta löytyy hyvin sekä hiilaria että proteiinia, Kasvisjauhispyöryköistä proteiinit ja kasviksista väriä ja kuitua. Tämä arkinen kvinoa upposi erityisesti vaativaan miesmakuun, joten jos mielit hurmata miesväen niin tiedät mitä reseptiä testata. Tai no, resepti on niin helppo, että sitä on vaikea kutsua reseptiksi, mutta naputtelenpa sen silti talteen pahan päivän varalle.

Jos rakastat kvinoaa niin kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä kvinoasalaattia veriappelsiinilla, joka on raikas salaatti täynnä makua.

vegan and wild kvinoa kasvisjauhispyöryköillä

Tulipa mieleen, että tähän Lähi-Idän maustein maustettuun kvinoaan sopisi täydellisesti myös avokado. Varsiparsakaalin ja kirsikkatomaattien sijaan voit toki käyttää mitä vain kasviksia. Arkiruokien kanssa ei ole niin vakavaa. Parhaimmillaanhan ne ovat silloin, kun ruokaan saa upotettua hävikkiuhan alla olevat kasvikset jääkaapin perukoilta.


Ainekset:

Kvinoa Kasvisjauhispyöryköillä

(kolmelle-neljälle)

  • 3 dl kvinoaa

  • Suolaa

  • Mustapippuria

  • 2 tl ras el hanout -maustetta

  • 1 paketti Kasvisjauhispyöryköitä (tai muita kasvispyöryköitä)

  • 1 rkl öljyä

  • ½ punasipuli

  • 1 paketti varsiparsakaalia

  • 1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja

  • ½ sitruunan mehu

  • Nippu tuoretta korianteria


Ohje:

Kypsennä kvinoa suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta mustapippurilla ja ras el hanoutilla ja anna jäähtyä. Paista Kasvisjauhispyörykät öljyssä. Lisää aavistuksen pienemmäksi pilkotut varsiparsakaalit. Paistele kunnes varsiparsakaalit hieman pehmenevät. Lisää pannulle myös puolitetut kirsikkatomaatit.

Hienonna puolikas punasipuli ja lisää kvinoan joukkoon. Lisää myös pyörykät ja paistetut kasvikset. Mausta sitruunan mehulla ja tuoreella korianterilla.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Retkiruokien kuivaus ensikertalaisena

Seuraava
Seuraava

Paistetut perunat savutofulla ja ranch-dipillä