Paistetut perunat savutofulla ja ranch-dipillä
Paistetut perunat eli mäiskyperunat
Vegaanisten perunaruokien aatelia on paistetut perunat savutofulla ja itsetehdyllä ranch-dipillä. Tähän ruokaan tarvitset edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita, savutofua, mieleisiäsi yrttejä ja kasvipohjaista turkkilaista jugurttia tai fraichea. Perunaa kannattaakin aina keittää reilumpi satsi, sillä ylimääräiset voi seuraavana päivänä viipaloida ja paistaa pannulla tai uunissa, jolloin syntyy herkullisia mäiskyperunoita. Älä kysy mistä sana ‘mäiskyperuna’ tulee, sillä minulla ei ole siitä hajuakaan. Puhutaan mieluummin paistetuista perunoista.
Aika täydellisen maun lisäksi tämä vegaaninen resepti on helppo. Ainekset vain pellille ja paistumaan. Itsetehty ranch-dippi hakkaa kaupan valmiin mennen tullen, ja se syntyykin yllättävän helpoista raaka-aineista. Valmista dippi sillä aikaa kun perunat ja tofu paistuu uunissa. Paistetut perunat sopii sekä arki-iltoihin kun viikonlopun parempaan herkutteluun. Olen aika varma, että tästä perunareseptistä tulee uusi suosikkisi.
Aika herkku perunaresepti on myös tämä vihreä perunasalaatti, johon sopii vielä sesongissa olevat kesäperunat.
Ainekset:
Paistetut perunat savutofulla ja ranch-dipillä
(neljälle)
n. 500g perunaa keitettynä
1 paketti savutofua
3 rkl oljyä
suolaa & mustapippuria
Ranch-dippi
1 purkki (2 dl) soija- tai kaurafraichea
½ limen mehu
1 valkosipulinkynsi
rouhaisu mustapippuria
ripaus suolaa
nippu ruohosipulia
nippu lehtipersiljaa
1 rkl paahdettua sipulia (Sallinen) tai 1 ½ tl sipulijauhetta
Lisäksi:
ruohosipulia
lehtipersiljaa
½ punasipuli
limeä
Ohje:
Perunat ja savutofu:
Litistä kokonaisia perunoita leivinpaperilla vuoratulla pellillä lusikalla. Viipaloi tofu kolmion muotoiseksi ja lisää pellille. Valuta perunoiden ja tofun päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna paahtua uunissa 250 asteessa noin 20-25 minuuttia, tai kunnes perunat saavat väriä. Valmista sillä aikaa dippi.
Ranch-dippi:
Raasta valkosipulinkynsi ja hienonna lehtipersilja ja ruohosipuli. Sekoita kulhossa soijafraiche, paahdettu sipuli, raastettu valkosipulinkynsi, lehtipersilja sekä ruohosipuli. Purista sekaan puolikkaan limen mehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
Nostele dippiä perunoiden ja tofun päälle ja viimeistele ruohosipulilla, lehtipersiljalla, hienonnetulla punasipulilla ja limen mehulla.