Beanit-lehtikaalipasta
Vegaanisista pastoista parhain
Viime aikoina on tullut tykiteltyä arkiruokia oikein urakalla. Tai ketä oikein yritän huijata, en juurikaan kokkaa monimutkaisia ruokalajeja, vaan innostun arkeen sujahtavista helpoista, mutta maukkaista resepteistä. Pois lukien itse tehdyt vegaaniset dumblingsit. Niitä rakastan näprätä, sillä missään ei saa niin hyviä dumblingseja kuin kotona.
Palataanpa takaisin siihen pastaan, josta tämä postaus kertoo. Saimaan mökillä valmistin helpon pastan, joka sai ylleen kermaisen kastikkeen, umamiset Beanit-suikaleet ja rapean suolaiset lehtikaalisipsit. Jotenkin niin yksinkertaista, että tuntuu hassulta edes jakaa reseptiä, mutta samaan aikaan aivan älyttömän maukas ja lämmittävä syksyruoka. Tähän reseptiin tulen palaamaan taatusti vielä monta kertaa.
Vaikka keittiöni kulmakiviä ovat pavut ja tofu, on beanitin kaltaisille aavistuksen lihamaisille tuotteille paikkansa. Niissä on rutkasti makua ja proteiinia, ja ne tuovat kasvisruokiin kaivattua umamisuutta. Voit käyttää mitä vain beanitin makuvarianttia. Itse tykkään erityisen paljon valkosipuli & yrtit -variantista, joka on monipuolinen raaka-aine mihin tahansa ruokaan.
Enkä suosittele skippaamaan lehtikaalisipsejä, sillä rapeat lehtikaalisipsit sopivat kermaisen pastan kaveriksi niin mainiosti. Saat ruoasta gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta kaura- tai soijakermaa ja pastaa. Beanit-suikaleet ovat luontaisesti gluteenittomia.
Eikun kokeilemaan!
Ainekset:
Beanit-lehtikaalipasta
(neljälle)
Pasta:
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
1 paketti beanit-suikaleita (valkosipuli & yrtit)
100g lehtikaalia
250ml kaurakermaa
reilu rouhaisu mustapippuria
(suolaa maun mukaan)
ripaus chilihiutaleita
½ sitruunan kuori raastettuna
½ sitruunan mehu
500g (tai syöjien määrän mukaan) täysjyväpastaa
Lehtikaalisipsit:
100g lehtikaalia
1 rkl oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
Ohje:
Kuullota pienemmäksi pilkottu sipuli ja valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää pannulle beanit-suikaleet sekä puolet lehtikaalista. Lehtikaali kannattaa huuhdella ja riipiä lehdet pienemmiksi ja irti kaalin rangasta. Kun beanit-suikaleet ovat ruskistuneet, kaada pannulle kaurakerma ja mausta mustapippurilla, suolalla ja chilihiutaleilla. Lisää lopuksi joukkoon myös sitruunan kuori ja mehu.
Huuhtele lehtikaalit ja riivi lehdet ruodosta. Painele kuivaksi pyyhkeellä tai talouspaperilla. Asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lorauta sekaan oliiviöljyä ja suolaa. Painele oliiviöljy kaikkialle lehtikaaliin käsin lehtiä hieromalla. Paahda 150 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääntele lehtikaaleja lastalla paiston puolivälissä. Varo polttamasta. Jos lehtikaalit eivät ole rapeutuneet sammuta uuni ja jätä ne hetkeksi sinne luukku auki.
Keitä pasta.
Sekoita beanit-lehtikaalikastike keitetyn pastan kanssa. Annostele lautasille ja viimeistele annos lehtikaalisipseillä ja extra chilihiutaleilla.