Porkkana-limekeitto paahdetuilla kikherneillä
Raikkaan täyteläinen porkkana-lime keitto on täydellinen ruoka jokaiselle, joka on kyllästynyt tekemään kasvissosekeiton aina samalla tavalla tai kaipaa muuten vain uutta inspiraatiota helppoihin arkiruokiin. Jos arastelet limen kanssa, niin huoli pois, se sopii tosi hyvin piristämään makuja. Rakennetta ja proteiinia tuo paahdetut kikherneet ja siemensekoitus.
Tempe-kulhot maapähkinävoikastikkeella
Vegaanisen keittiön takuuvarma ruoka on tempe-kulhot maapähkinävoikastikkeella, sillä tästä ruoasta ei huomaa, että liha ja juusto puuttuvat. Helpot tempe-kulhot ovat varma valinta silloin, kun tekee mieli jotain ihan todella herkullista vegaanista ruokaa mausta tinkimättä.
Veriappelsiini-kaakao chiapudding
Tämä chiapudding muistuttaa ihan suklaavanukasta, mutta on chian siementen ansiosta paljon ravitsevampi. Makeutta voit säädellä vaahterasiirapilla makusi mukaan, tai jättää kokonaan pois, sillä veriappelsiinit ovat ihanan makeita itsessään.
Mausteinen matcha latte
Mausteinen matcha latte lämmittää kehoa ja mieltä niin kylmillä kuin lämpimillä keleillä. Loihdi lämmittävä matcha latte, johon tulee kardemummaa ja inkivääriä. Matchan terveysvaikutukset pohjautuvat erityisesti sen runsaaseen antioksidanttipitoisuuteen, ja matchan piristävä vaikutus johtuu kofeiinista, joka tuntuu energisoivan tasaisemmin kuin kahvin aiheuttama kofeiinipiikki. Tähän matcha latteen ihastut taatusti!
Pirteä veriappelsiinismoothie
Tämä nopea veriappelsiini-smoothieresepti on täydellinen välipala talvella. Veriappelsiinit ovat sesongissa tammikuusta maaliskuuhun saakka, joten vielä kerkeää pyöräyttää vegaanisen smoothien, joka saa makeuden banaanista ja potkua inkivääristä.
Matcha bliss balls
Matcha energiapallot syntyvät ilman monitoimikonetta ja ovat ihan täydellinen naposteltava pieneen välipalanälkään. Makeutensa nämä energiapallot saavat taateleista, ja tujauksen proteiinia tahinista ja mantelijauheesta. Kätevä välipala siis, kun tarvitset nopeasti energiaa.
Kvinoasalaatti veriappelsiinilla
Super herkullinen ja ravitseva vegaaninen kvinoasalaatti veriappelsiinilla sopii niin viikonloppuun kuin etätyöläisen lounaaksi. Kvinoan ja kikherneiden ansiosta salaatti on täynnä kasviproteiinia, eikä jätä nälkäiseksi, kuten salaatit tavallisesti. Salaatti syntyy nopeasti, kun käytät kikherneitä tölkistä, joita ei tarvitse keittää erikseen. Eli keitä vain kvinoa, pilko kasvikset, mausta ja nauti!
Pehmeät vegaaniset laskiaispullat vadelma-chiahillolla
Täydellisen laskiaispullan salaisuus piilee veteen leivotussa pehmeässä pullassa, runsaassa kasvipohjaisessa kermavaahdossa ja itse tehdyssä chia-vadelmahillossa. Erityisen pehmeitä pullia syntyy kun vaihtaa maidon veteen ja jättää kanamunan pois. Voitelu onnistuu kaurajuomalla.
Maailman paras tofu hapanimeläkastikkeessa
Tofusta ja kasviksista hapanimeläkastikkeessa tulee mieleen ihan kiinalaisen ravintolan ruoat. Mutta itsetehty on aina parempaa. Tällä reseptillä tofu onnistuu varmasti! Jos et siis ole tofun ylin ystävä, kokeile tätä helppoa, mutta sitäkin herkullisempaa reseptiä.
Chana masala
Chana Masala on intialainen ruoka kikherneistä ja mausteisesta tomaattikastikkeesta. Voit käyttää tölkistä löytyviä valmiiksi keitettyjä kikherneitä, tai liottaa kuivattuja kikherneitä ja valmistaa chana masalan niistä. Tämä helppo ja nopea vegaaninen resepti syntyy käden käänteessä ja on maistuvaa arkiruokaa parhaimmillaan.
Vegaaninen uunifetapasta
Tämä puolessa tunnissa valmistuva vegaaninen uunifetapasta tofulla on helppo ja herkullinen ruoka niin nopeaksi lounaaksi kuin viikonlopun herkutteluun. Ainekset pilkotaan, sekoitetaan ja paahdetaan uunissa. Helppoa ja super hyvää! Valitse valmiiksi marinoitu Tomaatti-Basilika tofu, jossa on makua ja mausteita rutkasti.
Vegaaniset Runebergin muffinssit
Vegaaniset Runebergin muffinssit sopivat helppoutensa ansiosta leipurille, joka ei ole vielä tutustunut vegaaniseen leivontaan. Tässä reseptissä ainekset vain sekoitetaan yhteen. Karvasmanteli on tarkoituksella jätetty pois, jotta nämä herkut sopivat myös niille, jotka eivät ole karvasmantelin suurimpia ystäviä. Lopputulos muistuttaa lähinnä kosteaa maustekakkua, täydellistä!
Vegaaninen yhden kattilan lasagne
Helppo vegaaninen lasagne tehdään vaihtelun vuoksi kattilassa. Koko komeus viimeistellään ravintohiivahiutaleiden ja cashewkerman avulla. Nuo kaksi ovat aivan lyömätön yhdistelmä lasagneen. Kermaista täyteläisyyttä tomaatin kaveriksi, mitä hyvä lasagne kaipaa. Nappaa tästä resepti helppoon ja nopeaan, tunnissa valmistuvaan vegaaniseen kattilalasaganeen.
Mikä ihmeen vegan and wild?
Jo tovin Instagramissa vegan and wild-tilille postailleena ja tätä blogia pitäneenä on ehkä aika kurkistaa ruudun toiselle puolelle. Kuka täällä oikein vegaanisista resepteistä intoilee?
Vaalea glögi
Onko mitään parempaa kuin höyryävä kuppi itse tehtyä glögiä, joka saa makunsa joulun mausteista ja potkua inkivääristä? Tee siis glögi itse omenamehusta. Mehussa on makeutta riittämiin, jolloin se ei kaipaa lisättyä sokeria.
Raikas fenkolisalaatti
Joulupöydän tuhdit laatikot kaipaavat rinnalleen jotakin raikasta ja hapokasta. Fenkolisalaatti maistuu joulupöydässä, tai oikeastaan minkä vain ruoan rinnalla. Ainesosat ovat hyvin simppelit, fenkolia, omenaa ja sitruunaa, kokonaisia tähtianiksia ja tilliä.
Lakritsikaakao
Ripaus raakalakritsijauhetta on makean kaakaon salaisuus. Ja jos kaakaon ja lakritsin liitto toimii karkeissa, niin miksei myös kuumana juomana. Tähän vegaaniseen lakritsikaakaoon tarvitset vain kolme raaka-ainetta.
Suklaiset piparitryffelit
Nämä herkullisen suklaiset pipari-tryffelit syntyvät käden käänteessä myös keittiössä, josta ei löydy monitoimikonetta tai blenderiä ja sopivat niin välipalaksi, kahvin kaveriksi tai itsetehdyksi joululahjaksi.
Wellington myskikurpitsalla
Wellington myskikurpitsalla on oikea joulupöydän kruunu näyttävine ulkomuotoineen. Rapsakka lehtitaikina, umaminen sisus ja kaunis oranssi myskikurpitsasisus tekevät tästä Wellingtonista järkyttävän hyvän.
Suklaahippu cookie dough-pallerot
Nämä pallerot maistuvat aivan vanhalta kunnon Ben&Jerry’s cookie dough-jäätelöltä. Tai no ei siis siltä jäätelöltä, mutta niiltä taikinan paloilta. Sitä makua ja koostumussa näissä palleroissa lähdinkin hakemaan, tosin ilman lisättyä valkoista sokeria. Tumma suklaa sekä vaahterasiirappi kun ovat niin kovin makeita jo itsessään. Näistä tuli niin herkullisia, että popsin näitä välipalana kahvin kanssa.