Porkkana-limekeitto paahdetuilla kikherneillä

Raikkaan täyteläinen porkkana-limekeitto on täydellinen ruoka jokaiselle, joka on kyllästynyt tekemään kasvissosekeiton aina samalla tavalla tai kaipaa muuten vain uutta inspiraatiota helppoihin arkiruokiin. Tästä keitosta, jossa maistuu ihanasti lime, tuli heittämällä lempparini!

Jos arastelet limen kanssa, niin huoli pois, se sopii tosi hyvin piristämään makuja. Rakennetta ja proteiinia tuomaan paahdoin keiton päälle kasan kikherneitä ja viimeistelin korianterilla ja siemensekoituksella. Nam!


Ainekset:

Porkkana-limekeitto paahdetuilla kikherneillä

(3-4 annosta)

  • 1 kg porkkanoita

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • Pätkä tuoretta inkivääriä

  • Pätkä tuoretta chiliä

  • 5 dl vettä

  • 2 dl kookosmaitoa

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 1 tl kurkumaa

  • Muutama pyöräytys mustapippuria

  • 1 limen kuori ja mehu

Paahdetut kikherneet

  • 1 tölkki kikherneitä

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • Ripaus suolaa

  • Ripaus paprikajauhetta

Lisäksi

  • Tuoretta korianteria

  • Siemensekoitusta


Ohje:

Kuori porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko pienemmäksi. 

Kuumenna oliiviöljy kattilassa, lisää kasvikset ja anna niiden saada väriä. Kaada mukaan vesi ja kasvisliemikuutio, inkivääri ja chili, kurkuma sekä mustapippuri. Pienennä lämpöä ja keittele miedolla lämmöllä kunnes porkkanat pehmenevät, noin 20-30 minuuttia.

Valmista keiton poristessa paahdetut kikherneet. Valuta ja huuhtele kikherneet vedellä. Kaada leivinpaperin päälle ja taputtele kikherneet talouspaperilla kuivataksesi suurin osa nesteestä. Lorauta päälle oliiviöljy, suola ja paprikajauhe. Pyörittele hyvin. Paahda uunissa 225 asteessa 15 minuuttia. Olen ottanut kikherneet ulos uunista viimeistään siinä vaiheessa, kun ne alkavat poksahtelemaan ympäri uunia.

Kaada keiton sekaan kookosmaito. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä. Viimeistele raastetulla limen kuorella ja mehulla. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Viimeistele keitto paahdetuilla kikherneillä, tuoreella korianterilla ja siemensekoituksella.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Taateli-saksanpähkinävuokaleipä hapanjuureen

Seuraava
Seuraava

Tempe-kulhot maapähkinävoikastikkeella