Vegaaninen yhden kattilan lasagne

vegan and wild yhden kattilan vegaaninen lasagne

Helppoakin helpompi vegaaninen lasagne

Vegaanisen keittiöni kompastuskivi on aina ollut lasagne, jota en ole saanut onnistumaan toivomallani tavalla. Yksi syy lienee juustossa, ja koska olen kokenut helpommaksi jättää vegaanisen juuston pois kokkailuistani, lähdin tätä lasagnea kehittäessäni taklaamaan haastetta ravintohiivahiutaleiden ja cashewkerman avulla. Nuo kaksi ovat aivan lyömätön yhdistelmä. Ei lainkaan juuston kaltaista, mutta kuitenkin ihanan kermaista ja täyteläistä, ja tavallaan jotain juustomaista, jota lasagne mielestäni kaipaa.

Tämä helppo vegaaninen lasagne tehdään vaihtelun vuoksi yhden kattilan taktiikalla. Ihan paras arkiruoka! Eikä tiskivuorikaan näytä samalta kuin perinteisen lasagnen valmistuksen jälkeen. Resepti vaatii toki hauduttelua, mutta jättää samalla kädet vapaaksi muille arkisille askareille. Siispä pilko, kuullota, hauduta ja voilá, melkein valmista! Liian helppoa, mutta sitäkin herkullisempaa. Nappaa tästä siis resepti vegaaniseen kattilalasaganeen.

vegan and wild yhden kattilan vegaaninen lasagne

Ainekset:

Vegaaninen yhden kattilan lasagne

(neljälle)

  • 1 sipuli

  • 2 rkl oliiviöljy

  • 2 valkosipulinkynttä (tai enemmän valkosipulin fanille)

  • 3 varsisellerin vartta

  • 2 porkkanaa 

  • 2 isoa herkkusientä

  • 1 ½ dl tummaa soijarouhetta

  • 1 tölkki (400ml) Mutti-tomaattimurskaa

  • 3 rkl tomaattisose

  • 2 tummaa balsamicoa

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 6 dl vettä

  • suolaa & mustapippuria

  • 1 tl persilja

  • 1 tl paprikajauhe

  • 2 tl oregano 

  • 2 tl timjami

  • 1 tl kookossokeri

  • 6 täysjyvälasagnelevyä

  • tuoretta basilikaa

Cashew-’’juusto’’kerma

  • 1 dl cashewpähkinöitä

  • 1 dl vettä

  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita

  • ripaus suolaa


Ohje:

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä.

Kuori porkkanat ja lisää sekaan pieneksi pilkotut sellerin varret, porkkanat ja sienet. Sekoita ja anna kasvisten kypsyä ja saada aavistus väriä.

Lisää kaikki loput ainekset paitsi lasagnelevyt ja basilika. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä puoli tuntia. Tarkista maku. Tässä kohtaa lisää mausteita ja suolaa tarvittaessa makusi mukaan.

Asettele lasagnelevyt poikittain kattilaan ja laita kansi takaisin päälle. Levyt eivät todennäköisesti peity kokonaan kastikkeella, joten painele kevyesti levyjä kauhalla ja nostele kastiketta levyjen päälle, jotta ne peittyvät ja kypsyvät kokonaan. Anna hautua toiset puoli tuntia miedolla lämmöllä kannen alla.

Valmista tällä aikaa cashew-’’juusto’’kastike laittamalla cashewpähkinät kulhoon veden kanssa. Mikrota viisi minuuttia, jotta cashewpähkinät pehmenevät. Vettä saattaa haihtua mikrotuksen aikana, joten tarkista, että pähkinät ovat koko ajan veden peitossa. Valuta.

Lisää blenderiin mikrotetut cahewpähkinät, vesi, ravintohiivahiutaleet ja ripaus suolaa. Blendaa sekaisin.

Viimeistele lasagne cashewkermalla ja tuoreilla basilikan lehdillä. Nauti!


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Vegaaniset Runebergin muffinssit

Seuraava
Seuraava

Mikä ihmeen vegan and wild?