Kvinoasalaatti veriappelsiinilla
Vielä on veriappelsiinin sesonkia jäljellä! Tuosta makeasta hedelmästä syntyy niin risotot kuin salaatit. Tässä tapauksessa super herkullinen ja ravitseva kvinoasalaatti, joka sopii niin viikonloppuun kuin etätyöläisen lounaaksi. Tästä värikkäästä salaatista nimittäin tulee runsas satsi. Eli jos kaipaat lounaalle vaihtelua, niin kokeile tätä helppoa kvinoasalaattia veriappelsiinilla.
Kvinoan ja kikherneiden ansiosta salaatti on täynnä proteiinia, eikä jätä nälkäiseksi kuten ehkä salaatit tavallisesti, mutta ei myöskään aiheuta ähkyä. Täydellinen lounas siis.
Salaatti syntyy nopeasti, kun käytät kikherneitä tölkistä, joita ei tarvitse keittää erikseen. Eli keitä vain kvinoa, pilko kasvikset, mausta ja nauti! Ja koska veriappelsiinin sesonki on niin lyhyt, oli niitä ehdottomasti lisättävä salaattiin makeutta tuomaan, ja onneksi lisäsin, koska makeat veriappelsiinit toivat kaivattua raikkautta ja makeutta. Eikä mikään voita suolaisen ja makean yhdistelmää, vieläpä yhdistettynä rapeisiin kasviksiin ja paahdettuihin mantelilastuihin.
Ainekset:
Kvinoasalaatti veriappelsiinilla (neljälle)
3 dl kvinoaa
½ kasvisliemikuutio
1 rkl oliiviöljyä
muutama pyöräytys mustapippuria
½ punasipuli
1 sitruunan kuori
puolikas paprika
puolikas kurkku
pieni purkki kivettömiä vihreitä oliiveja
2 veriappelsiinia
1 tölkki kikherneitä
nippu tuoretta minttua
nippu persiljaa
mantelilastuja
Ohje:
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan puolikkaan kasvisliemikuution kanssa. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Sekoita kypsän kvinoan sekaan oliiviöljy, mustapippuri ja sitruunan kuori. Anna kvinoan jäähtyä
Huuhtele, halkaise ja pilko paprika sekä kurkku. Halkaise oliivit. Kuori ja pilko veriappelsiini. Sekoita jäähtyneen kvinoan sekaan. Valuta ja huuhtele kikherneet ja kaada ne kvinoan ja kasvisten joukkoon.
Paahda mantelilastuja keskilämmöllä, jotta ne saavat vähän väriä. Lisää salaatin sekaan.
Hienonna minttu ja persilja pienemmäksi. Lisää salaattiin. Yrttejä kannattaa laittaa ihan reilusti, ne maustavat salaatin ihanasti. Sekoita koko komeus. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.