Kvinoasalaatti veriappelsiinilla
Vielä on veriappelsiinin sesonkia jäljellä! Tuosta makeasta hedelmästä syntyy niin risotot kuin salaatit. Tässä tapauksessa super herkullinen ja ravitseva kvinoasalaatti, joka sopii niin viikonloppuun kuin etätyöläisen lounaaksi. Tästä värikkäästä salaatista nimittäin tulee runsas satsi. Eli jos kaipaat lounaalle vaihtelua, niin kokeile tätä helppoa kvinoasalaattia veriappelsiinilla.
Ainekset:
Kvinoasalaatti veriappelsiinilla (neljälle)
3 dl kvinoaa
½ kasvisliemikuutio
1 rkl oliiviöljyä
muutama pyöräytys mustapippuria
½ punasipuli
1 sitruunan kuori
puolikas paprika
puolikas kurkku
pieni purkki kivettömiä vihreitä oliiveja
2 veriappelsiinia
1 tölkki kikherneitä
nippu tuoretta minttua
nippu persiljaa
mantelilastuja
Ohje:
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan puolikkaan kasvisliemikuution kanssa. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Sekoita kypsän kvinoan sekaan oliiviöljy, mustapippuri ja sitruunan kuori. Anna kvinoan jäähtyä
Huuhtele, halkaise ja pilko paprika sekä kurkku. Halkaise oliivit. Kuori ja pilko veriappelsiini. Sekoita jäähtyneen kvinoan sekaan. Valuta ja huuhtele kikherneet ja kaada ne kvinoan ja kasvisten joukkoon.
Paahda mantelilastuja keskilämmöllä, jotta ne saavat vähän väriä. Lisää salaatin sekaan.
Hienonna minttu ja persilja pienemmäksi. Lisää salaattiin. Yrttejä kannattaa laittaa ihan reilusti, ne maustavat salaatin ihanasti. Sekoita koko komeus. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.