Suklaiset piparitryffelit

Herkulliset tryffelit ilman sokeria

Tilasiko joku ravitsevia tryffeleitä, jotka on leivottu ilman valkoista sokeria, ja maistuu silti ihan suklaan ja piparin salaliitolta? Nämä simppelit raakapallerot syntyvät käden käänteessä myös keittiössä, josta ei löydy monitoimikonetta tai blenderiä.

Liottamalla tuoreet taatelit ensin kuumassa vedessä, pystyt mössäämään ne haarukalla, eikä resepti juuri muita taikatemppuja vaadi. Muussaa taatelit, sekoita ainekset keskenään ja pyörittele sopivan kokoisiksi palleroiksi. Viimeistele kerroksella tummaa kaakaojauhetta ja halutessasi sulatetulla tummalla suklaalla. Jälkimmäistä en unohtaisi, sillä mitäpä ei pieni loraus tummaa suklaata saisi maistumaan entistäkin paremmalta!

Ja mitä tulee tahiniin. Muista käyttää sitä aitoa oikeaa vaaleaa tahinia, jota saa Lähi-Idän marketeista. Ei siis sitä tummaa, paahdetuista seesaminsiemenistä tehtyä tahinia. Se on ihan eri tuote.

Nämä herkullisen suklaiset pipari-raakatryffelit sopivat niin välipalaksi, kahvin kaveriksi tai vaikkapa joulumuistamiseksi, koska mitään ei ole niin kiva saada lahjaksi kuin jotakin itsetehtyä - mieluiten ruokaa.

suklaiset piparitryffelit

Ainekset:

Suklaiset piparitryffelit

  • 12 tuoretta taatelia

  • 6 rkl vaaleaa tahinia (varmasti mikä vain pähkinävoi käy)

  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl piparkakkumaustetta

  • 1 dl kookoshiutaleita

Viimeistelyyn:

  • Tummaa kaakaojauhetta

  • Tummaa suklaata


Ohje:

Aloita napsauttamalla veden keitin päälle. Poista taateleista kivet ja liota kuumassa vedessä 15 minuuttia. Valuta. Muussaa taatelit haarukalla kulhossa ja sekoita mukaan loput ainekset. Pyörittele sopivan kokoisiksi palloiksi. Jos massa tuntuu tarttuvan liiaksi käsiin, kostuta käsiä ja jatka pyörittelyä. Pyöräytä raakapallot vielä tummassa kaakaojauheessa, ja viimeistele valuttamalla päälle sulatettua tummaa suklaata.

Säilytä tiiviissä rasiassa jääkaapissa.

Edellinen
Edellinen

Lakritsikaakao

Seuraava
Seuraava

Wellington myskikurpitsalla