Mansikkamunkit
Herranjestas mitä tulikaan taas leivottua - mansikkasokerissa pyöriteltyjä munkkeja, jotka täytetään kermavaahdolla. Nämä vegaaniset vappumunkit valmistuu ihan kuten mitkä tahansa munkit, lopuksi ne vain pyöritellään kuivatussa mansikassa ja sokerissa - ja lopputulos on aivan tajuttoman hyvä!
Mokkamunkit ja kuiva prosecco vappuun
Vapun överi mokkamunkkiresepti, olkaapa hyvät! Mokkamunkit syntyy paistovalmiista croissant-taikinasta, joka fritataan. Päälle lusikoidaan mokkapaloista tuttua kuorrutetta. Kylkeen lasillinen kylmää ja kuivaa, Veneton alueen rypäleistä valmistettua proseccoa ja vappu saa tulla.
Sitruunaboston
Vegaani sitruunaboston on pullahullun unelma! Mehvää täytettä, kirpeää sitruunaa ja pehmeää pullaa. Onko parempaa mökkijälkiruokaa olemassakaan?
Pääsiäisen helppo ja herkku sitruunrahka
Alkuperäinen ideani oli tarjoilla sitruunarahka valtavasta suklaamunasta, mutta sehän avatessa levisi käsiin. Harmitti niin vietävästi! Plan b oli siis lusikoida rahka annosmaljoihin ja vitsit näistä tulikin kivan näköisiä. Rahka itsessään on ihan super helppo valmistaa, ja helpoilla koristeluilla tämä rahkajälkiruoka sopii tosi hyvin pääsiäispöytään.
Kuertunturi talvella - helppo päiväretki
Kuertunturi talvella. Ylläksen yksi seitsemästä tuntureista - Kuertunturi tarjoaa helpon päiväretken niin kesällä kuin talvella. Reitti on helppokulkuinen, etkä tarvitse lumikenkiä tai liukulumikenkiä sen huiputtamiseen. Näkymät palkitsevat niin reitillä kuin huipulla!
Pita-bowl peruna-kikhernepyöryköillä
Kaamosväsymystä kesyttämään kehitin värikkään ja ravitsevan, en buddha, vaan baba bowlin. Kulhoon ladoin ruokaohraa, paahdettua myskikurpitsaa, tomaatteja, pinaattia, soijapapuja, Baba Foodsin (parhaita!) falafeleja, vihreää hummusta ja kastikkeeksi tulinen harissajogurtti. Täydellistä arkiruokaa!
Veriappelsiini-suklaapuuro
Tässä herkullisessa vegaanisessa veriappelsiini-suklaapuurossa yhdistyvät suklainen maku ja raikas veriappelsiini. Puuro on helppo valmistaa ja täynnä makua, eli ihan on täydellinen piristys kiireisiin aamuihin!
Veriappelsiini-oliiviöljykakku
Vegaaninen veriappelsiini-oliiviöljykakku, joka on täydellisen mehevä kaveri kahville.
Veriappelsiini-pastasalaatti
Valon lisäksi mua on piristänyt veriappelsiinit, joista tein aivan tajuttoman hyvää veriappelsiini-pastasalaattia. Salaatti on super helppo tehdä. Salainen ainesosa on dukkah-mausteseos, joka sitoo maut yhteen koukuttavan herkulliseksi.
Kuinka käyttää kasviproteiinijauhetta? - kaksi proteiinipitoista välipalaa
Tässä postauksessa on mun vinkit kasvipohjaisen proteiinijauheen valintaan sekä pari välipalareseptiä, joissa on rutkasti kasviproteiinia.
Porkkala eli kylmäsavulohi porkkanasta
Täydellinen lisuke joulupöytään, Itsenäisyyspäivään, pizzan ja leivän päälle, bagelin väliin.. tai ihan vaan keitettyjen perunoiden kaveriksi. Porkkala sopii moneen. Parasta tietysti on maun lisäksi se, että tämä porkkala syntyy nopeasti.
Pikkujouluplatter
Tämä herkkulauta ladotaan täyteen falafeleja, hummusta, viikunoita, granaattiomenaa, viinirypäleitä, kurkkua ja vegefetaa... Mahtuupa samalle laudalle myös jälkkäriksi tummaa suklaata ja piparitaateleita.
Taivaallinen taatelikakku
Taivaallinen taatelikakku on vegaaninen, helppo valmistaa ja maistuu ihan piparkakkutaikinalta.
Retkeilijän pasta 2x
Usko tai älä, mutta pastan voi myös valmistaa retkellä avotulella. Tulen äärellä kokkailu on myös kivaa tekemistä porukalla. Retkestä riippuen ainekset voi pilkkoa myös kotona valmiiksi, jotta retkellä selviää helpommalla. Tulistelu kruunaa retken, varsinkin kun palkintona odottaa herkullinen pasta-annos. Tästä postauksesta löydät kaksi herkullista vegaanista pastareseptiä retkelle.
Värikäs falafel-kasvis bowl
Kaamosväsymystä kesyttämään kehitin värikkään ja ravitsevan, en buddha, vaan baba bowlin. Kulhoon ladoin ruokaohraa, paahdettua myskikurpitsaa, tomaatteja, pinaattia, soijapapuja, Baba Foodsin (parhaita!) falafeleja, vihreää hummusta ja kastikkeeksi tulinen harissajogurtti. Täydellistä arkiruokaa!
Sitruunakakku mascarponella ja lakritsilla
Täydellisen mehevän raikas sitruunakakku mascarponella ja lakritsilla. Vegaanisena tottakai.
Vegaaninen bataattipiirakka halloweeniin - amerikkalainen bataattipiirakka
Halloweenin herkullinen piirakka bataatista - vegaanisena tottakai. Helppo jälkiruoka halloweenin tarjoiluihin syntyy tästä amerikkalaisesta bataattipiirakasta, jonka leipominen onnistuu aloittelijaltakin.
Kermainen suppilovahveropasta mustakaalisipseillä
Tässä taivaallisessa suppilovahveropastassa kermainen kastike syntyy cashewpähkinöistä ja rapean suolaiset mustakaalisipsit viimeistelevät silkkisen pastan. Voi vitsi kun onkin hyvää.
Suklaakakku-energiapallot
Satumaisen suussasulavat energiapallot retkelle syntyy uskomattoman vähin raaka-ainein. Salainen ainesosa on vaalea seesamitahna eli tahini, jonka salat Baba Foods todellakin taitaa. Lopputulos on kuin tahmeaa suklaakakkutaikinaa, tosin ravitsevaa sellaista.
Täytetyt paprikat
Kotiruokien klassikko eli täytetyt paprikat vegaanisina! Sisään lusikoidaan riisi-soijarouhe-vegefeta-täytettä, simppeliä mutta superhyvää! Meal prep-hengessä paprikoita on kiva valmistaa isompi satsi, joita sitten lämmitellä pitkin viikkoa.