Mokkamunkit ja kuiva prosecco vappuun
Kaupallinen yhteistyö Hartwall Viinisi
Vapun överimpi vegaaninen munkkiresepti - mokkamunkit
Partsi puunattu, kukat on kannettu ulos, mokkamunkit leivottu ja prosecco poksautettu! Vappu tuu jo! Fiilistelin vuoden lempparijuhlaa leipomalla maailman helpoimpia mokkamunkkeja. Mokkamunkit eli mokkapalamunkit syntyy paistovalmiista croissant-taikinasta, jotka fritataan ja päälle lusikoidaan mokkapaloista tuttua kuorrutetta. Aivan laittoman hyviä! Jos tykkäät mokkapaloista, croissanteista ja munkeista, niin tykkäät takuulla myös mokkamunkeista. Onhan nämä vähän överit, mutta eikös vappuna saa hullutella.🤤
Kuvasin reseptistä videon myös Instagramiin - voit katsoa sen alla olevasta linkistä. 🍩
KATSO RESEPTIVIDEO TÄÄLTÄ
Muita herkullisia vappuun sopivia reseptejä:
Kuohuvavinkki vappuun - Fiorissimo Prosecco Extra Dry
Mokkamunkkien lisäksi on ihan pakko vinkata todella ihanasta proseccosta. Ikuisena Italian fanina (lue: hulluna) on mun juomavalinta vappuun Veneton alueen rypäleistä valmistettu prosecco. Jos tykkäät nauttia proseccon kuivana (ja vegaanisena!), on Fiorissimo Prosecco Extra Dry nappivalinta. Tämä prosecco on ihan nappivalinta seurusteluun.
Vinkit kuohuvan avaamiseen
Oon ollut aikoinaan töissä samppanjabaarissa, joten kuohuvat ja niihin liittyvä etiketti on hyvin lähellä sydäntä.
Korkkia avatessa pamauksen sijaan tavoitellaan huomaamatona sihahdusta, joka onnistuu kun korkkia malttaa avata tarpeeksi hitaasti ja lopuksi kääntää korkkia sivulle.
Kuohuvaa kaadetaan pitämällä pullon pohjasta kiinni.
Tiesitkö muuten että myös lasin muoto vaikuttaa kupliin? Korkeammassa lasissa kuplat säilyvät pidempään, kun taas laakeammasta samppanjalasista kuplat katoavat nopeammin.
Kuohuvaa kaadettaessa pullon kaulaa ei kilauteta lasia vasten, vaan pullon ja lasin reunalle jätetään ilmaa. Kallista lasia, jotta kuohuva ei kuohu yli äyräiden.
Yhtä kaikki, on prosecco oiva juomavalinta niin tarjoiluun kuin viemisiksi.
Fiorissimolle tämä oman elämänsä sommelier antaa 5/5!
Ainekset:
Mokkamunkit
(12 pientä munkkia)
500g 1 prk Danerolles paistovalmista croissant-taikinaa
1 litra rypsiöljyä
Kuorrute:
40g kasvipohjaista voita
1 ½ dl tomusokeria
3 rkl haaleaa kahvia
½ dl tummaa kaakaojauhetta
Strösseleitä
Ohje:
Rullaa taikina croissanteiksi, halkaise kahtia ja työnnä kapean pään häntä keskelle peukaloilla painamalla ja venyttele munkin muotoiseksi. Frittaa reilussa öljyssä. Öljy on tarpeeksi kuumaa kun munkki kohoaa pintaan ja ruskistuu suht nopeasti. Varo ettei öljy kuumennu liikaa ja munkit pala. Frittaa muutama munkki kerrallaan kummaltakin puolelta. Munkki on valmis kun pinta on kauniin ruskea. Nostele reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle.
Munkkien jäähtyessä sekoita kuorrutteen ainekset kulhossa. Lusikoi jäähtyneiden munkkien päälle ja koristele strösseleillä.
Nauti proseccon, mansikoiden ja hyvän seuran kera. Ihanaa vappua!
Vinkki! Kuorrutteeseen on tosi tärkeää käyttää huoneenlämpöisiä aineksia, jottei kuorrute juoksetu.