Porkkala eli kylmäsavulohi porkkanasta
Kasvipohjainen kylmäsavulohi
Täydellinen lisuke joulupöytään, pizzan ja leivän päälle, bagelin väliin.. tai ihan vaan keitettyjen perunoiden kaveriksi. Porkkala sopii moneen. Parasta tietysti on maun lisäksi se, että tämä porkkala syntyy nopeasti. Porkkanasiivut kiehautetaan ja sekoitetaan marinadin kanssa yhteen. Ei siis vaivalloisia suolapetejä ja pitkiä kypsytysaikoja.
Jos porkkala ei vielä ole tuttu, niin nyt äkkiä testaamaan. Tähän herkkuun ihastuu koko pöytäseurue!
RESEPTIVIDEO LÖYTYY TÄÄLTÄ
Ainekset:
Porkkala eli kylmäsavulohi porkkanasta
(4:lle)
3 porkkanaa
1 l vettä
1 ½ rkl sokeria
1 rkl suolaa
Marinadi:
1 tl nestemäistä savua
1 tl omenaviinietikkaa
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl sokeria
Lisäksi:
tilliä koristeluun
Ohje:
Kuori porkkanat ja siivuta esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kypsennä vedessä sokerin ja suolan kera noin 10min. Valuta. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää porkkanoiden joukkoon.
Vinkki! Voit käytä saaristolaisleipien päällä kaurafraichen kera tai valmista ruisnappeja nostelemalla porkkalaa nappien päälle ja tarjoa alkupalana.