Retkeilijän pasta 2x
Kaupallinen yhteistyö Dalum
Kaksi pastareseptiä retkelle - uunifetapasta ja myskikurpitsapasta
Usko tai älä, mutta pastan voi myös valmistaa retkellä avotulella. Tulen äärellä kokkailu on myös kivaa tekemistä porukalla. Siinä jokaiselle riittää hommaa: yksi halkomaan puita, toinen kasaamaan nuotiota ja kolmas pilkkomaan aineksia. Retkestä riippuen ainekset voi pilkkoa myös kotona valmiiksi, jotta retkellä selviää helpommalla. Tulistelu kruunaa retken, varsinkin kun palkintona odottaa herkullinen pasta-annos.
Tästä postauksesta löydät kaksi herkullista pastareseptiä retkelle, jotka vievät kielen mennessään. 😋
Kurkkaathan myös edellisen postaukseni retkipannun käytöstä sekä kaksi herkullista retkireseptiä.
Syitä rakastua retkipannuun
- Dalumin retkipannu on kevyt
- sitä voi käyttää avotulen lisäksi kaasulla, mikä on todella kätevää varsinkin kesällä metsäpalovaroituksen aikaan
- pannun mukana tulee pussi, joten se on helppo ottaa mukaan eikä noki pääse tahrimaan
- ruoka ei tartu pannuun kiinni, ja sillä onnistuu niin pizzat kuin letutkin
- se on helppo puhdistaa joko raaputtamalla pinta puhtaaksi lastalla tai käyttää hankaussientä tai teräsvillalla
- Dalum-pannut valmistetaan Ruotsissa
- pannu on 100% hiiliterästä
Mitä pakata mukaan kun retkiruoka valmistetaan avotulella?
Tässä tulee mun lista retkiruokavarusteista, jotka olen havainnut tarpeellisiksi. Kaikki tarpeellinen kulkee setin mukana tulevan kantokassin mukana, jonka saa heitettyä selkään tai tarvittaessa kiinnitettyä myös rinkkaan mukana tulevien hihnojen avulla.
Mun täydellinen retkikeittiö koostuu:
- Dalum Brasu 40Ø -pakkauksesta, jonka mukana tulee siis pannu, ruuvattavat jalat, säilytyspussi sekä kantokassi
- Fåtån -kahvoista
- Bräde Byörk -leikkuulaudasta
- Spadi Trai -lastasta
- Lain -keittiöpyyhkeestä
- Smyörbuttn -voirasiasta johon voi pakata voita (talviretkille)
Näiden lisäksi muista pakata myös:
- puukko
- talouspaperia
- roskapussi
- puita (kaasu jos metsäpalovaroitus on voimassa)
- tulentekovälineet
Ainekset:
Vegaaninen uunifetapasta - retki edition
Tarvitseeko uunifetapastaan edes sanoa muuta? Taivaallisen simppeli pasta, jonka valmistaminen onnistuu yllättävästi retkipannulla. Malta pitää liekkiä tarpeeksi pienellä, jotta ainekset eivät pala pannuun kiinni.
(kahdelle)
250g kirsikkatomaatteja
½ tuore chili
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
100g vegaanista fetaa (Mö Kreikkalainen on mun suosikki)
Reilu rouhaisu suolaa ja mustapippuria
Tuoretta basilikaa
spagettia kahdelle
Ohje:
Halkaise kirsikaktomaatit, hienonna chili ja valkosipulinkynnet. Kaada vettä pannulle, lisää pasta, tomaatit, chili ja valkosipuli. Sekoittele ja lisää vettä sitä mukaa kun edellinen vesimäärä on haihtunut. Valmistin pastan todella pienellä tulella, jolloin vettä meni pastan keittämiseen noin 4-5 dl. Sekoittele kunnes spagetti on al dente ja vesi on haihtunut. Lisää pannulle öljyä, murustele joukkoon feta ja mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella basilikalla. Nauti!
Vinkki! Kurkkaa myös kuvaamani video täältä. 🍝
Ainekset:
Myskikurpitsapasta misosienillä
Tähän talviseen pastaan tarvitset myskikurpitsaa, misoa sekä suppilovahveroita. Kermaisen umaminen pasta kruunaa retken, ja takaan että tämä makujen combo hurmaa taatusti.
(kahdelle)
n. 300g pala myskikurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl misotahnaa
kaksi kourallista suppilovahveroita
kourallinen hasselpähkinöitä
1 dl kaurakermaa
1 rkl vegaanista voita
rouhaisu suolaa ja mustapippuria
A pinch of black pepper
Fettuccini-pastaa kahdelle
Ohje:
Kuori ja pilko myskikurpitsa pienemmäksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kaada pannulle vettä ja lisää pasta, myskikurpitsan palaset, valkosipuli sekä ripaus suolaa. Kypsennä pienellä tulella, kunnes pasta ja myskikurpitsa on kypsää ja kaikki vesi on haihtunut. Vettä kypsentämiseen kului noin 8 dl.
Heitä suppilovahverot pannun toiselle laidalle ja sekoita joukkoon misotahna sekä voi. Sekoita pastan kanssa keskenään. Kaada joukkoon kaurakerma ja viimeistele mustapippurilla ja pienemmäksi pilkotuilla hasselpähkinöillä. Nauti!