Kermainen suppilovahveropasta mustakaalisipseillä

Suppilovahveropasta vol. 2

Näin kaupassa nipun mustakaali ja tajusin, ettei kyseistä kaveria ole koskaan näkynyt keittiössäni. Päässäni lähti heti raksuttamaan idea pastasta, johon tulisi sesongin mukaisesti suppilovahveroita. Kermaksi halusin valmistaa silkkisen cashwepähkinäkerman, joka maustettaisiin sitruunalla, ja johon ravintohiivahiutaleet toisivat umamisen ja juustoisen maun. Mustakaali, palmukaali eli cavolo nero riivittäisiin ruodostaan ja paistettaisiin uunissa rapeiksi sipseiksi. Ja voi vitsit kun visioni mukaisesta pastasta tulikin taivaallisen herkullista.

Tein pastan valmistuksesta myös videon, katso se täältä. :)

vegan and wild kermainen suppilovahveropasta lehtikaalisipseillä
vegan and wild kermainen suppilovahveropasta lehtikaalisipseillä

Kuinka käsitellä suppilovahveroa?

Jos sua onnisti suppismetsällä, niin tässä vielä kertauksena suppilovahveroiden käsittely:

  • Suppilovahveroiden siivoaminen Putsaa suppilovahverot roskista esimerkiksi pullasudilla. Isot sienet kannattaa halkaista, sillä suppiloon on saattanut jäädä havuja tai huonolla tuurilla ötököitä.

  • Kuivaaminen Suppilovahverot voi kuivata huoneen lämmössä. Levitä lautaselle tai leivinpaperille, anna kuivua kunnes sienet ovat rutikuivia. Tähän voi mennä useampi päivä.

  • Pakastetut suppilovahverot Jos olet pakastanut sienet, niin anna niiden sulaa ja malta paistaa kuivalla pannulla suurin osa nesteestä pois ennen pastan valmistusta.

  • Tuoreet suppilovahvarot kannattaa paistaa kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

  • Maustaminen Muista maustaa sienet ripauksella suolaa ja mustapippuria, älä kuitenkaan vedä överiksi vaan anna suppilovahveroiden maun loistaa

Mikäli suppilovahverosesonki meni ohi, niin tällä reseptillä loihdit pastan mistä tahansa sienistä. 🍄

vegan and wild kermainen suppilovahveropasta lehtikaalisipseillä
vegan and wild kermainen suppilovahveropasta lehtikaalisipseillä
vegan and wild kermainen suppilovahveropasta lehtikaalisipseillä

Ainekset:

Kermainen suppilovahveropasta mustakaalisipeisellä

(n. 4:lle)

  • n. 200g tuoreita suppilovahveroita

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

Cashewkerma

  • 2 dl cashewpähkinöitä

  • 2 dl vettä

  • reilu ripaus suolaa

  • 1 rkl ravintohiivahiutaleita

  • ½ sitruunan mehu

Mustakaalisipsit

  • 200g mustakaalia

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • lehtipersiljaa

  • n. 400g simpukkapastaa (n. 50g pastaa per syöjä)

  • (härkis härkäpapusuikale valkosipuli & yrtit)


Ohje:

Puhdista ja halkaise suppilovahverot, jos sienet ovat jäisiä niin anna sulaa. Lisää pannulle suppilovahverot ja anna paistua miedolla lämmöllä, kunnes suurin osa sienien nesteestä on haihtunut.

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Siirrä sienet pannun toiselle laidalle ja kuullota valkosipuli ja sipuli oliiviöljyssä miedolla lämmöllä pannun toisella laidalla.

Cashewkerma Lisää cashewpähkinät kulhoon veden kanssa ja mikrota n. 5 min. Valuta ja kaada blenderiin. Lisää joukkoon 2 dl vettä ja blendaa, kunnes sileää. Mausta puolikkaan sitruunan mehulla, ravintohiivahiutaleilla ja suolalla.

Mustakaalisipsit Huuhtele mustakaalin lehdet. Riivi lehdet rangasta ja kuivaa todella hyvin. Heitä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele oliiviöljy käsin mustakaalin lehtien pintaan. Ripottele pinnalle suolaa. Paista 150 C asteisessa uunissa keskitasolla n. 25 minuuttia uunista riippuen. Kääntele puolessa välin paistoa. Valmiit lehtikaalisipsit ovat rapsakoita eikä lainkaan sitkeitä. Varo polttamasta. (Siirrä tarvittaessa uunin alaosaan tai pienennä lämpöä).

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä al denteksi. Valuta, mutta ota n. 2 dl pastan keitinvettä talteen. Kaada simpukkapasta pannulle sienien ja sipulien joukkoon, kaada mukaan myös cashewkerma. Notkista tarvittavalla määrällä pastan keitinvettä. Tarkista suola.

Nostele valmiin annoksen päälle mustakaalia ja tuoretta lehtipersiljaa.

Nauti!

Vinkki! Jos haluat pastasta ruokaisamman, paista annoksen päälle vielä härkis härkäpapusuikaleita (valkosipulin ja yrtin makuista!)


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @kaleaway, niin näen julkaisusi <3

Edellinen
Edellinen

Vegaaninen bataattipiirakka halloweeniin - amerikkalainen bataattipiirakka

Seuraava
Seuraava

Suklaakakku-energiapallot