Veriappelsiini-suklaapuuro
Tässä herkullisessa vegaanisessa veriappelsiini-suklaapuurossa yhdistyvät suklainen maku ja raikas veriappelsiini. Puuro on helppo valmistaa ja täynnä makua, eli ihan on täydellinen piristys kiireisiin aamuihin!
Veriappelsiini-oliiviöljykakku
Vegaaninen veriappelsiini-oliiviöljykakku, joka on täydellisen mehevä kaveri kahville.
Veriappelsiini-pastasalaatti
Valon lisäksi mua on piristänyt veriappelsiinit, joista tein aivan tajuttoman hyvää veriappelsiini-pastasalaattia. Salaatti on super helppo tehdä. Salainen ainesosa on dukkah-mausteseos, joka sitoo maut yhteen koukuttavan herkulliseksi.
Kuinka käyttää kasviproteiinijauhetta? - kaksi proteiinipitoista välipalaa
Tässä postauksessa on mun vinkit kasvipohjaisen proteiinijauheen valintaan sekä pari välipalareseptiä, joissa on rutkasti kasviproteiinia.
Porkkala eli kylmäsavulohi porkkanasta
Täydellinen lisuke joulupöytään, Itsenäisyyspäivään, pizzan ja leivän päälle, bagelin väliin.. tai ihan vaan keitettyjen perunoiden kaveriksi. Porkkala sopii moneen. Parasta tietysti on maun lisäksi se, että tämä porkkala syntyy nopeasti.
Pikkujouluplatter
Tämä herkkulauta ladotaan täyteen falafeleja, hummusta, viikunoita, granaattiomenaa, viinirypäleitä, kurkkua ja vegefetaa... Mahtuupa samalle laudalle myös jälkkäriksi tummaa suklaata ja piparitaateleita.
Taivaallinen taatelikakku
Taivaallinen taatelikakku on vegaaninen, helppo valmistaa ja maistuu ihan piparkakkutaikinalta.
Retkeilijän pasta 2x
Usko tai älä, mutta pastan voi myös valmistaa retkellä avotulella. Tulen äärellä kokkailu on myös kivaa tekemistä porukalla. Retkestä riippuen ainekset voi pilkkoa myös kotona valmiiksi, jotta retkellä selviää helpommalla. Tulistelu kruunaa retken, varsinkin kun palkintona odottaa herkullinen pasta-annos. Tästä postauksesta löydät kaksi herkullista vegaanista pastareseptiä retkelle.
Värikäs falafel-kasvis bowl
Kaamosväsymystä kesyttämään kehitin värikkään ja ravitsevan, en buddha, vaan baba bowlin. Kulhoon ladoin ruokaohraa, paahdettua myskikurpitsaa, tomaatteja, pinaattia, soijapapuja, Baba Foodsin (parhaita!) falafeleja, vihreää hummusta ja kastikkeeksi tulinen harissajogurtti. Täydellistä arkiruokaa!
Sitruunakakku mascarponella ja lakritsilla
Täydellisen mehevän raikas sitruunakakku mascarponella ja lakritsilla. Vegaanisena tottakai.
Vegaaninen bataattipiirakka halloweeniin - amerikkalainen bataattipiirakka
Halloweenin herkullinen piirakka bataatista - vegaanisena tottakai. Helppo jälkiruoka halloweenin tarjoiluihin syntyy tästä amerikkalaisesta bataattipiirakasta, jonka leipominen onnistuu aloittelijaltakin.
Kermainen suppilovahveropasta mustakaalisipseillä
Tässä taivaallisessa suppilovahveropastassa kermainen kastike syntyy cashewpähkinöistä ja rapean suolaiset mustakaalisipsit viimeistelevät silkkisen pastan. Voi vitsi kun onkin hyvää.
Suklaakakku-energiapallot
Satumaisen suussasulavat energiapallot retkelle syntyy uskomattoman vähin raaka-ainein. Salainen ainesosa on vaalea seesamitahna eli tahini, jonka salat Baba Foods todellakin taitaa. Lopputulos on kuin tahmeaa suklaakakkutaikinaa, tosin ravitsevaa sellaista.
Täytetyt paprikat
Kotiruokien klassikko eli täytetyt paprikat vegaanisina! Sisään lusikoidaan riisi-soijarouhe-vegefeta-täytettä, simppeliä mutta superhyvää! Meal prep-hengessä paprikoita on kiva valmistaa isompi satsi, joita sitten lämmitellä pitkin viikkoa.
Coq au vin - vegaanista kukkoa punkussa
Ei haittaa pieni sade kun on kuksassa nollapunkkua ja vieressä retkikeittimessä porisee coq au vin. Suomalaisittain vegaaninen kukko punkussa. Tämä pata on täydellistä lohturuokaa syksyyn - joko kotikeittiössä tai retkireseptiksi. Pata syntyy yhden kattilan taktiikalla, kylkeen tarvitsee lämmittää vain mummon muusia.
Sitruuna bliss balls
Vegaaniset, gluteenittomat ja ravitsevat sitruunaiset bliss ballsit eli energiapallot valmistuvat kätevästi ilman blenderiä tai monitoimikonetta ja maistuvat ihanan kirpeiltä.
Mökkitapakset eli vegaaninen bruschetta kolmella tapaa
En tiedä kenen pitäisi kuulla tämä, mutta mökkitarjoilujen ei tarvitse olla monimutkaisia ja viinin välttämättä holillista. Nimittäin tämän kesän hitti on mökkitapakset eli bruschetat eli tapakset eli herkkuleipäset, jotka syntyy rapeaksi grillatusta juurileivästä. Päälle sipaistaan itse tehtyä ruohosipulituorejuustoa ja täytteeksi nostellaan grillattua nektariinia, meheväksi paistettuja kirsikkatomaatteja sekä balsamicosieniä. Aivan liian hyvää!
Terveellisempi nektariini-mustikkapaistos
Vegaaninen jälkiruoka ilman valkoista sokeria ja voita. Sesongissa on nyt mehevät nektariinit ja kotimaiset mustikat, joista syntyy herkku kesäpöytään tai aamupalalle. Makeutensa paistos saa kookossokerista, ja voin sijaan käyteään kookosöljyä. Parhaalta paistos maistuu soijajugurtin kanssa.
Vietnamilainen nuudelisalaatti tofumurulla
Murustele, marinoi ja paista seesamiöljyssä. Siinä salainen resepti parhaaseen tofuun. Toivon, että tämä kesäinen vietnamilainen nuudelisalaatti tofumurulla murtaa ennakkoluulosi tofusta.
Münchenistä Wieniin pyörällä
Pyöräily Euroopassa, erityisesti Saksassa ja Itävallassa on maailman mahtavin tapa reissata. Tässä postauksessa jaan vinkit pyöräretkelle Münchenistä Wieniin reittisuunnitelman, parhaiden majoitusten ja pakkauslistan kera.