Veriappelsiini-parsasalaatti
Kevään herkullisin salaatti sisältää satokauden aarteita ja mahdollisimman monia eri värejä. Suoliston monipuolisen bakteerikannan vuoksi olisi suositeltavaa syödä ainakin 30 eri kasvia viikossa, joten ladoin salaattiin niin montaa eri sorttia kasviksia ja hedelmiä kuin suinkin keksin. Ja vitsit, tuli aivan liian hyvää. Hyvästi salaatti-kurkku-tomaatti, tällä salaatilla pistetään suolistot kuntoon ja makunystyrät hommiin.
Sopii muuten raikkautensa puolesta täydellisesti vappuun ja tuhteja grilliruokia tasapainottamaan. Ja hei jos saat käsiisi verigreippejä niin kokeile ihmeessä veriappelsiinin tilalle. Alkuperäinen suunnitelmani oli yhdistää parsa verigreippiin, mutta niitä oli päättänyt syödä koko muukin naapurusto, joten minulle jäi veriappelsiinit. Toimi erinomaisesti niilläkin.
Ainekset:
Veriappelsiini-parsasalaatti
1 nippu vihreitä parsoja
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
½ punasipuli
½ kurkku
jäävuorisalaattia
tuoretta pinaattia
1 rasia pensasmustikoita
1 avokado
2 veriappelsiinia (tai verigreippiä)
Kastike
½ veriappelsiinin mehu
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa ja pippuria
Ohje:
Valmista parsat huuhtelemalla ja asettelemalla ne pellille leivinpaperin päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria ja paahda 200 asteessa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ja pilko parsat pienemmiksi.
Huuhtele salaatti ja pinaatti. Revi salaatti pienemmäksi ja asettele tarjoilulautaselle. Hienonna punasipuli, siivuta kurkku, kuori ja pilko avokado ja veriappelsiinit. Asettele kaikki tarjoilulautaselle salaattien kaveriksi.
Valmista salaatinkastike puristamalla pieneen kulhoon puolikkaan veriappelsiinin mehu. Lisää sekaan oliiviöljy, omenaviinietikka, suola ja pippuri. Kaada salaatin sekaan. Nauti!