Helppo vegaaninen pasha
Vegaaninen pasha syntyy nopeasti ja vaivattomasti joko kulhoon tai perinteiseen tyyliin valutettuna kahvisuodattimeen. Tämä resepti on kaikille niille, joiden vahvuus ei ole monimutkaisissa leipomuksissa. Muutenkin parhaat jälkkärit ovat mielestäni raikkaita, sitruksisia ja rahkaisia. Pääsiäisenä ruokaa ja herkkuja kun tuppaa olemaan niin paljon, joten jälkiruoaksi maistuu raikas pasha.
Täältä tulisi siis ihan älyttömän helppo ja herkullinen vegaaninen pasha pääsiäiseen. Huom! Pasha tulee valmistaa edellisenä päivänä, jotta se kerkeää valua ja jähmettyä muotoonsa.
Tein pashan valmistuksesta videonkin, se löytyy täältä. :)
Ainekset:
Helppo vegaaninen pasha
(neljälle)
1 prk Påmackan kauratuorejuustoa
1 ½ dl Alpro greek style jogurttia
1 dl Alpro soijavispiä
6 kuivattua aprikoosia
½ dl rusinoita
½ dl mantelilastuja
1 sitruunan kuori
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl sokeria tai makeuttajaa maun mukaan
Koristeluun
Passionia
Ananaskirsikoita
Limen tai sitruunan lohkoja
Paahdettuja mantelilastuja
Ohje:
Aloita paahtamalla mantelilastut kuumalla pannulla. Varo polttamasta. Kun mantelilastut ovat kullan ruskeita, siirrä syrjään jäähtymään.
Vaahdota kylmä vispikerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja kreikkalainen jogurtti. Lisää mukaan pilkotut aprikoosit, rusinat ja paahdetut mantelilastut. Voit jättää osan mantelilastuista koristeluun.
Viimeistele seos raastetulla sitruunan kuorella, mehulla ja sokerilla.
Lusikoi suodatinpussilla vuorattuun kahvin suodattimeen ja valuta yön yli. Koristele esimerkiksi ananaskirsikoilla, sitruunan lohkoilla, passionilla sekä paahdetuilla mantelilastuilla. Voit myös käyttää mitä vain lempparihedelmiäsi pashan koristeluun viinirypäleistä aprikooseihin tai persikoihin.
Vinkki 1 Muista, että kasvipohjaiset vispikermat tulee vatkata aina jääkaappikylmänä, jotta ne vaahtoutuvat.
Vinkki 2 Jos et omista kahvinsuodatinta, voit valmistaa pashan suoraan tarjoilukulhoon ja tarjoilla sen lusikoitavana jälkkärinä.