Välimerelliset täytetyt paprikat ohralla

Täytetyt paprikat ohralla ja soijarouheella

Täytetyt paprikat ovat kotiruokien klassikko, joka taipuu moneksi. Tässä reseptissä täytetyistä paprikoista löytyy välimerellisiä makuja oliivista ja aurinkokuivatusta tomaatista. Yhdessä mehevät paprikat, napakka ohra ja huolella maustettu soijarouhe luovat täydellisen arkiruoan. Yrttien ja sitruunan raikkaus vievät makumatkalle aurinkoiseen Etelä-Eurooppaan, vaikka pohjoisessa päivä olisi vielä lyhyt.

Lisää reseptejä ohrasta:

kale away välimerelliset täytetyt paprikat ohralla
kale away välimerelliset täytetyt paprikat ohralla
kale away välimerelliset täytetyt paprikat ohralla

Vinkit täytettyjen paprikoiden valmistamiseen

Herkulliset ja ravitsevat täytetyt paprikat ovat oiva valinta arkeen, ja paprikat vaan paranevat uudelleen lämmitettäessä. Tämä resepti yhdistää Välimeren makumaailman ja terveelliset raaka-aineet, ja olen varma että se hurmaa sekä kasvisruoan ystävät että sekasyöjät.

Voit varioida täytettä oman maun mukaan vaihtamalla oliivit esimerkiksi kapriksiin tai paahtaa pinjansiemeniä rapeutta tuomaan. Jos aurinkokuivatut tomaatit eivät ole juttusi, vaihda ne tuoreisiin tomaatteihin. Ohran voi puolestaan korvata kvinoalla, bulgurilla tai riisillä.

Välimerelliset täytetyt paprikat ohralla ja soijarouheella ovat täydellinen valinta terveelliseen ja herkulliseen kasvisruokaan. Resepti on kasvipohjainen ja luontaisesti gluteeniton.


Ainekset:

Välimerelliset täytetyt paprikat ohralla

(4:lle)

  • 8 kokonaista paprikaa

Täyte:

  • 3 dl ohraa

  • 2 dl soijarouhetta (½ dl öljyä + 2 dl vettä + 2 rkl soijaa)

  • 1 tl Provencen yrttisekoitusta (tai muuta yrttisekoitusta)

  • mustapippuria myllystä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • muutama aurinkokuivattu tomaatti

  • 1 dl oliiveja

  • nippu tuoretta timjamia

  • 1 sitruunan mehu


Ohje:

Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise paprikat pituussunnassa ja poista siemenet ja valkoiset osat.

Paista soijarouhe öljyssä. Pienennä lämpöä ja lisää joukkoon vesi ja soijakastike. Mausta mustapippurilla ja yrittisekoituksella. Lisää pannulle ohra ja murennettu kasvisliemikuutio, pieneksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit sekä oliivit.

Mausta tuoreella timjamilla ja sitruunanmehulla. Tarkista suola ja mausteet ja lisää tarvittaessa.

Lusikoi täyte paprikoiden sisään. Paista uunivuoassa ja paista 200-225 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia uunista riippuen. Jos paprikat alkavat tummua liikaa, peitä ne esim. foliolla tai leivinpaperilla. Nauti!


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @kaleaway, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Korealaiset gochujang-nuudelit retkikeittimellä

Seuraava
Seuraava

Mokkapala-kaakao