Korealaiset gochujang-nuudelit retkikeittimellä
Gochujang-nuudelit retkellä – täydellinen lämmin ateria keittimellä
Retkieväät voi olla muutakin kuin täytettyjä leipiä. Jos etsit helppoa, herkullista ja lämmittävää ruokaa päiväretkelle, korealaiset gochujang-nuudelit on siihen täydellinen valinta. Tulinen, täyteläinen ja umaminen gochujang-kastike yhdistettynä nuudeleihin tuo retkiruokaan eksoottista makua, ja kaiken voi valmistaa kätevästi retkikeittimellä. Nappaa alta ohje, joka kruunaa retken.
Resepti on niin naurettavan helppo, että se sopii täydellisesti myös arkireseptiksi kotikeittiöön kokkailtavaksi.
VIDEO GOCHUJANG-NUUDELIEN VALMISTUKSESTA LÖYTYY TÄÄLTÄ
resepti on toteutettu alunperin yhteistyössä Primuksen kanssa
Miksi valita gochujang-nuudelit retkievääksi?
Helppo valmistaa – Vain muutama ainesosa ja nopea kypsennys keittimellä.
Lämmittää ja energisoi – Mausteinen ruoka lämmittää mukavasti ja on ruokaisa.
Kevyet kantaa – Nuudelit, tofu, kasvikset ja maustetahna eivät paina paljoa repussa.
Täynnä makua – Gochujang-nuudelit on toooodella maukas retkiruoka ja potkua siihen tuo korealainen gochujang-tahna, paljon muuta ei sitten tarvitakkaan.
Pakkaa mukaan:
Retkikeitin (kattila, pannu ja kaasu)
Lasta
Retkiruoka-astiat ja aterimet
Leikkuulauta ja puukko
Talouspaperi
Roskapussi
Tai jos haluat minimoida kantamisen, pilko kasvikset ja tofu valmiiksi kotona rasiaan tai pieneen pussiin ja tee maustekastike valmiiksi pieneen rasiaan tai pussiin.
Ainekset:
Korealaiset gochujang-nuudelit
(2:lle)
2 porkkanaa2
valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
100 g punakaalia
1 paketti tofua
1 ½ rkl gochujang-tahnaa
1 rkl kookossokeria
2 rkl soijaa
1 kevätsipulin varsi
2 levyä täysjyvänuudeleita
(Tuoretta korianteria, limeä)
Ohje:
Pilko porkkanat, valkosipulinkynnet, punasipuli ja punakaali sekä tofu. Paista reilussa öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset hieman pehmenevät. Mausta gochujang tahnalla, sokerilla ja soijalla. Keitä nuudelit ja lisää pannulle. Viimeistele kevätsipulilla, tuoreella korianterilla ja limellä.