Mokkapala-kaakao
Maidoton mokkapala-kaakao
Suklaata, kahvia, kaakaota, kermaa ja strösseleitä. Ah nam. Älyttömän herkullinen, mokkapaloista tuttu yhdistelmä kuumana juomana lämmittää talvisia päiviä. Voit valmistaa juoman etukäteen termariin ja viimeistellä lopuksi kermavaahdolla ja strösseleillä. Tarjoiluehdotus: mokkapala-kaakao maistuu täydelliseltä ystävänpäivänä!
Tapasimme Annin Uunissa -Annin kanssa ensimmästä kertaa Ylläksellä, kun Anni kutsui mut heidän mökilleen kaakaolle. Mitä muutakaan kahden ruokavaikuttajan ensi tapaamisella voisi kippistellä kuin mokkapala-kaakaota. Olkoon tämä siis merkkisi laittaa viestiä ystävälle (uudelle tai vanhalle) ja lähteä ulkoilemaan, repussa termarillinen kuumaa kaakaota.
Varoituksen sana lienee paikallaan - kun teet tätä kaakaota kerran, teet sitä takuulla toistekin.
INNOSTUIMME KUVAAMAAN MOKKAPALA-KAAKAOSTA VIDEON
Kuinka mokkapala-kaakao valmistetaan?
Kauramaito on erinomainen maidoton vaihtoehto. Se on luonnostaan hieman makea, mikä tekee siitä täydellisen kaakaohon. Testasin myös soijamaitoa. Silläkin onnistuu, mutta barista kauramaito oli vieläkin täyteläisempi. Kauramaito, kaakao, kahvi, ja tumma suklaa kiehautetaan kattilassa, jonka jälkeen koko komeus viimeistellään kermavaahdolla ja strösseleillä.
Ota resepti talteen alta, ja yllätä ystävä herkullisella kaakaohetkellä luonnossa. <3
Mokkapala-kaakaon salaisuus piilee tummassa suklaassa ja kahvissa
Kunnon nokare kermavaahtoa <3
Mokkapala-kaakao
(2:lle)
3 dl barista kauramaitoa
1 dl tummaa kahvia
4 tl tummaa kaakaojauhetta
4 palaa tummaa suklaata
Lisäksi:
kasvivispiä
strösseleitä
Ohje:
Kuumenna kattilassa kauramaito, kahvi ja kaakaojauhe. Lisää lopuksi suklaa.
Pakkaa juoma mukaan termariin.
Vaahdota kasvivispi. Pakkaa mukaan rasiaan. Viimeistele kuuma juoma kermavaahdolla ja strösseleillä. Nauti!