Maapähkinävoi-lehtikaali tofu
Helppo tofuresepti
Ehkä helpoin ja herkullisin tofuruoka syntyy maapähkinävoin ja tofun taivaallisesta liitosta. Lehtikaali tuo annokseen lehtivihreää ja sushi-inkivääri sopivasti potkua. Tässä ruuassa yhdistyy kaksi parasta, suolainen ja makea. Jos en kiireessä keksi muuta ruokaa, niin maapähkinävoi-tofu on monesti ensimmäisenä mielessä ja löytyypä siihen aineksetkin lähestulkoon aina.
Alkuperäinen maapähkinävoi-tofun resepti löytyy Instagramista SoFinelle tekemäni videon muodossa. Jatkojalostin reseptiä ja nyt siitä löytyy myös kasviksia. Riisiksi kelpaa niin täysjyväriisi kuin jasmiiniriisi. Sushi-inkiväärin liemen tilalla voi käyttää myös riisiviinietikkaa tai miriniä, mutta mielestäni paras lopputulos syntyi juuri sushi-inkiväärin liemellä, jossa on sopivasti etikkaisuutta ja makeutta.
Mutta höpinät sikseen! Jos olet yhtä kova maapähkinävoin ja lehtikaalin ystävä kuin minä, tulet taatusti rakastumaan tähän helppoakin helpompaan tofureseptiin.
Ainekset:
Maapähkinävoi-lehtikaali tofu
(kahdelle-kolmelle)
Tofu:
250g tofu
1 rkl seesamiöljy
1 valkosipulikynsi, hienonnettuna
3 reilun kokoista lehtikaalin vartta
Maapähkinävoikastike:
¾ dl makeuttamatonta maapähkinävoita
2 rkl soija
2 rkl sushi-inkiväärin lientä
1 rkl vaahterasiirappi
1 rkl sriracha
1 rkl sushi-inkivääriä
Lisäksi:
Riisiä
Kevätsipulia
Korianteria
Ohje:
Pilko tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi. Painele kuivaksi talouspaperilla. Paista kuivalla pannulla kunnes tofu hieman ruskistuu. Lisää seesamiöljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi.
Sekoita kulhossa maapähkinävoi, soija, sushi-inkiväärin liemi, vaahterasiirappi, sriracha sekä pienemmäksi hienonnettu sushi-inkivääri.
Huuhtele lehtikaali ja riivi lehdet varresta. Lisää lehdet pannulle ja paistele kunnes lehtikaali hieman pehmenee. Pienennä lämpöä ja kaada maapähkinävoikastike pannulle.
Keitä riisi ja tarjoile maapähkinävoi-lehtikaali tofu riisin kanssa. Viimeistele kevätsipulilla ja korianterilla.