Persikkatuorepuuro
Kesän paras aamupala
Kesällä kaipaa viileämpiä aamupaloja. En tiedä olenko himojeni kanssa yksin, mutta päivän tekee mieli aloittaa puurolla, mutta kuitenkin viileällä sellaisella. Tuorepuurojen sesonki on siis täällä. Persikkahan on hedelmistä ihan best ja yhdistettynä tuorepuuroon syntyykin tosi herkku aamupala.
Makuvariaatioita on yhtä paljon kuin hedelmiä ja marjojakin. Tähän helppoon persikkatuorepuuroon yhdistelin persikkaa tuoreena ja soseena sekä vadelmia. Viimeistelyyn sopisi niin pähkinät, granola kuin kookoslastutkin. Ehkä testaan niitä ensi kerralla. Eli ei muuta kuin illalla ainekset sekaisin joko kulhossa tai valmiiksi kulhoihin annosteltuina ja aamupalalla pääseekin pikkusen helpommalla kun ei tarvitse kuin keittää kahvit kylkeen.
Ainekset
Persikka tuorepuuro
(kahdelle)
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl chiansiemeniä
1 dl persikkasosetta
1 dl soijamaitoa
2 dl soijajugurttia
Viimeistelyyn:
persikoita
persikkasosetta
vadelmia
Ohje:
Sekoita kulhossa (tai jaa valmiiksi kahteen annoskulhoon) kaurahiutaleet, chiansiemenet, persikkasose, soijamaito ja soijajugurtti. Anna tekeytyä yön yli.
Viimeistele tuorepuurot aamulla persikkasiivuilla, persikkasoseella ja vadelmilla.
herkullisia puuroaamuja toivoo,
Oona