Falafelpelti
kaupallinen yhteistyö Baba Foods
Arjen helppo - falafelpelti
Esikoisen myötä tässä perheessä on trendannut viime aikoina ruuat jotka saa kasaan yhdellä kädellä - mieluiten niin nopeasti kuin mahdollista.
Yksi tällaisista arjen helpoista arkiruoista on falafelpelti, johon ei tarvitse pilkkoa tai kuoria kasviksia, vaan siinä oikaistaan pakastelohkoperunoilla ja Baban parhailla falafeleilla. Ainekset heitetään pellille, paahdetaan ja voila! Valmista tulee 20 minuutissa. Mausteena toimii Baban aito harissa, seesaminsiemenistä valmistettava kermaisen lempeä tahinikastike sekä pikantti hummus. En osannut päättää, joten lusikoin kaikkia kolmea makua.
Onhan Baban falafelit, harissa ja tahini sulle jo tuttuja?
Jos siellä ruudun takana on muita, joilla tekee tiukkaa löytää aikaa kokkailulle niin tallenna resepti talteen!
Lisää herkullisia falafel-reseptejä:
Falafelpelti uunissa - kuinka varioida?
Toisinaan parhaat reseptit syntyy soveltamalla sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Tässä muutamia ehdotuksia falafelpellin variointiin:
Kasvikset Vaihda perunat makeisiin kasviksiin ja lisää pellille lohkottua bataattia, porkkanaa tai palsternakkaa tai yhdistä perunoiden joukkoon. Myös suikaloitu paprika ja sipuli karamellisoituvat uunissa ihanasti. Lehtikaalin tilalle sopii parsakaali tai kukkakaali.
Kastike Tee kastikkeeksi jogurttikastike esimerkiksi valkosipulista ja tuoreista yrteistä.
Lisää proteiinia Pilko pellille öljyssä pyöritettyä tofua ja/tai papuja extraproteiiniksi.
Ainekset:
Falafelpelti
(4:lle)
2 pakettia Baba Original falafeleja
750g pakastelohkoperunoita
1 rasia kirsikkatomaatteja
Muutama lehtikaali riivittynä
1 rkl Baba harissaa
2 rkl öljyä
Ripaus suolaa
Tahinikastike:
½ dl Baba tahinia
½ sitruunan mehu
Tikka vettä
Lisäksi:
Baba hummusta
Ohje:
Kaada ainekset leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sekoita harissa ja öljy ja kaada falafelien ja kasvisten joukkoon. Mausta suolalla ja sekoita. Paahda uunissa 200 C n. 20min. Sekoita puolessa välissä.
Sekoita tahinikastikkeen ainekset pienessä kulhossa.
Viimeistele annos tahinikastikkeella ja hummuksella.