Falafelpelti

kaupallinen yhteistyö Baba Foods

Arjen helppo - falafelpelti

Esikoisen myötä tässä perheessä on trendannut viime aikoina ruuat jotka saa kasaan yhdellä kädellä - mieluiten niin nopeasti kuin mahdollista.

Yksi tällaisista arjen helpoista arkiruoista on falafelpelti, johon ei tarvitse pilkkoa tai kuoria kasviksia, vaan siinä oikaistaan pakastelohkoperunoilla ja Baban parhailla falafeleilla. Ainekset heitetään pellille, paahdetaan ja voila! Valmista tulee 20 minuutissa. Mausteena toimii Baban aito harissa, seesaminsiemenistä valmistettava kermaisen lempeä tahinikastike sekä pikantti hummus. En osannut päättää, joten lusikoin kaikkia kolmea makua.

Onhan Baban falafelit, harissa ja tahini sulle jo tuttuja?

Jos siellä ruudun takana on muita, joilla tekee tiukkaa löytää aikaa kokkailulle niin tallenna resepti talteen!

Lisää herkullisia falafel-reseptejä:

kale away falafelpelti baba foods
kale away falafelpelti baba foods
kale away falafelpelti baba foods
kale away falafelpelti baba foods
kale away falafelpelti baba foods
kale away falafelpelti baba foods
kale away falafelpelti baba foods
kale away falafelpelti baba foods
kale away falafelpelti baba foods

Falafelpelti uunissa - kuinka varioida?

Toisinaan parhaat reseptit syntyy soveltamalla sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Tässä muutamia ehdotuksia falafelpellin variointiin:

Kasvikset Vaihda perunat makeisiin kasviksiin ja lisää pellille lohkottua bataattia, porkkanaa tai palsternakkaa tai yhdistä perunoiden joukkoon. Myös suikaloitu paprika ja sipuli karamellisoituvat uunissa ihanasti. Lehtikaalin tilalle sopii parsakaali tai kukkakaali.

Kastike Tee kastikkeeksi jogurttikastike esimerkiksi valkosipulista ja tuoreista yrteistä.

Lisää proteiinia Pilko pellille öljyssä pyöritettyä tofua ja/tai papuja extraproteiiniksi.


Ainekset:

Falafelpelti

(4:lle)

  • 2 pakettia Baba Original falafeleja

  • 750g pakastelohkoperunoita

  • 1 rasia kirsikkatomaatteja

  • Muutama lehtikaali riivittynä

  • 1 rkl Baba harissaa

  • 2 rkl öljyä

  • Ripaus suolaa

Tahinikastike:

  • ½ dl Baba tahinia

  • ½ sitruunan mehu

  • Tikka vettä

Lisäksi:

  • Baba hummusta


Ohje:

Kaada ainekset leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sekoita harissa ja öljy ja kaada falafelien ja kasvisten joukkoon. Mausta suolalla ja sekoita. Paahda uunissa 200 C n. 20min. Sekoita puolessa välissä.

Sekoita tahinikastikkeen ainekset pienessä kulhossa.

Viimeistele annos tahinikastikkeella ja hummuksella.


Aiotko kokeilla?

Edellinen
Edellinen

Parsakaalipasta

Seuraava
Seuraava

Pinaattipasta kurpitsalla ja tofukermalla