Lämmin bataattisalaatti falafelilla
kaupallinen yhteistyö Baba Foods
Falafelsalaatti seitsemästä raaka-aineesta
Oothan kuullu jo uusista ravitsemussuosituksista? Ne kehottaa syömään vähintään 800g kasviksia päivässä — eläköön kasvikset! Tuleeko sulla helposti tuo 800g täyteen? Vaikka kasvipohjaisesti syönkin, niin joudun kyllä ihan keskittymään että jokaiselle aterialle tulee reilusti eri värisiä kasviksia. Isot salaatit ja bowlit on kiva ja herkullinen keino helppiä tuota lähes kilon kasvisten puputusta. Isoihin ruokaisiin salaatteihin saa upotettua mukavasti paljon protskua väriä, makua ja ravintoaineita.
Tämä lämmin salde rakentuu vaan seitsemästä raaka-aineesta harissajugurtin päälle, joka nivoo yhteen paahdetun bataatin, hierotun lehtikaalin, linssit, veriappelsiinin ja rapekasi paistetut falafelit.
Salaatti on helppo valmistaa erillisiin rasioihin meal prep hengessä ja koota juuri ennen syöntiä — tällöin tuplaa resepti.
RESEPTIVIDEON VALMISTUKSESTA KUVASIN TÄNNE :)
Paras kaupan valmisfalafel?
Oon aika tarkka siitä, mitä lautaselle laitan. Valmistuotteissakaan en halua tinkiä ainesosaluettelon yksinkertaisuudesta saatika mausta. Baban falafelit on ainoat valmisfalafelit, jotka kelpuutan maun ja ainesosaluettelon puolesta. Baban Original Falafelit on gluteenittomia ja vegaanisia:
Kikherne 70 % (Kanada), sipuli, perunajauho, yrtit (persilja, korianteri), rapsiöljy, valkosipuli, merisuola, nostatusaine (ruokasooda), juustokumina, mustapippuri, psyllium. Saattaa sisältää seesaminsiementä.
Aika mahtavaa vai mitä! Ja öljyssä pannulla paistettuna näistä tulee ihanan rapeita, airfryerissa kuulemma vielä rapeampia.
Ainekset:
Seitsemän raaka-aineen lämmin bataattisalaatti
(2:lle)
1 paketti Baba falafeleja
Muutama oksa lehtikaalia
1 bataatti
1 tetra punaisia linssejä
1 veriappelsiini
1 dl Alpro greek style jogurttia
1 tl Baba harissa
oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria
Ohje:
Pilko bataatti pieneksi. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda 200C asteessa 20min.
Huuhtele lehtikaali, kuivaa ja riivi lehdet rangasta. Hiero lehtikaali käsien välissä oliiviöljyllä.
Paista falafelit rapeaksi öljyssä pannulla.
Sekoita jogurtti ja harissa ja levitä lautasen pohjalle. Lisää bataatti, huuhdellut ja valutetut linssit, lehtikaali, viipaloitu veriappelsiini ja falafelit. Nauti!