Mokkapala-banana bread

Banana bread pienellä twistillä

Jos rakastat banana breadiä ja mokkapaloja, tulet rakastumaan tähän välipalan ja herkun välimaastossa liikkuvaan leivonnaiseen. Olin Ylläksen laduilla lykkimässä kun mietin mitä hauskaa voisin leipoa hiihtoevääksi, siis jotain muuta kuin munkkeja ja pullaa, joita saa latukahviloista. Banana bread on suosikkini, samoin mokkapalat. Jälkimmäiset on vaan usein niin äkkimakeita, että teki mieli kokeilla jotain muuta leivonnaista, johon mokkapalojen kuorrute sopisi. Mokkapaloissahan on parasta se kuorrute, ei niinkään pohja. Aavistuksen ravitsevampi banana bread oli ihan nappi valinta!

Kun leivon banana breadiä, leivon sen aina samalla ohjeella: Viimeistä murua myöten -blogin Saaran lukijareseptillä joka on perujaan Vege it -blogista. Tähän banana breadiin eli banaanikakkuun tulee vain viisi raaka-ainetta, ja se syntyy ilman lisättyä sokeria. Mun mielestä tällainen banana bread täyttää välipalaherkun kriteerit. Ja mitä tulee mokkapaloihin, en tiedä ketään niin intohimoista mokkapalaleipuria kuin Saara, joten kuorrute on hänen käsialaansa. Jos jotain leipomusta Saara on hinkannut niin mokkapalojen - onhan hänen lempinimi Mother of Mokkapala. Banaanikakun kuorrutteeksi riittää vain puolikas resepti kuorrutetta.

Yhdessä maltillisen makea banana bread ja laittoman imelä mokkapalakuorrute luovat täydellisen herkun. Joten tämän postauksen tarkoitus on laittaa hyvä kiertämään - jos et vielä näihin resepteihin ole tutustunut niin tässäpä hyvä syy! :)

kale away mokkapala-banana bread
kale away mokkapala-banana bread

Mokkapala-banana bread

  • 5 dl banaanisosetta (4-6 kypsää banaania muussattuna)

  • 3 dl kaurahiutaleita

  • 2 dl mantelijauhetta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • ½ tl kanelia

  • ½ tl kardemummaa

Mokkapalakuorrute:

  • 30 g maidotonta margariinia

  • 2 ½ rkl kahvia

  • 2 ½ - 3 dl tomusokeria

  • 2 ½ rkl kaakaojauhetta

  • ripaus suolaa

Lisäksi:

  • saksanpähkinöitä koristeluun


Ohje:

Banana bread Lämmitä uuni 200 asteiseksi.

Muussaa banaanit haarukalla isossa kulhossa. Lisää sitten loput ainekset taikinaan.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Paista uunissa n. 40 minuuttia. Tarvittaessa peitä foliolla, jotta kakku ei pala pinnalta. Anna jäähtyä

Mokkapalakuorrute Sulata margariini. Lisää kahvi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Mausta ripauksella suolaa. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi.

Levitä kuorrute jäähtyneen banana breadin päälle. Viimeistele rouhituilla saksanpähkinöillä ja nauti! Kakku säilyy hyvänä muutaman päivän jääkaapissa. :)

Edellinen
Edellinen

Vegaaninen veriappelsiini-ohratto

Seuraava
Seuraava

Lämmin bataattisalaatti falafelilla