Parsakaalipasta
Helppo ja edullinen arkiruoka
Ciao! Ja terkkuja Sisiliasta! Pieni perheemme on täällä pimeyttä paossa kuukauden verran, ja tänä aikana olemme päässeet sukeltamaan paikallisen keittiön saloihin, sillä kotikaupungissamme Termini Imeresessä ei juurikaan ole ravintoloita. Siispä torille ja kotiin kokkaamaan.
Jos italialaiset jonkin osaa niin se on yksinkertainen, sesongin kasviksiin ja edullisiin raaka-aineisiin nojaava tyyli laittaa ruokaa. Arkiruokaa siis parhaimmillaan!
Yks tällainen cucina povera (köyhän keittiön) resepti on parsakaalipasta. Lisäsin reseptiin proteiiniksi tofua mutta kikherneillä tulisi vieläkin edullisempaa.
Jos sullakin on keittiössä aika kortilla niin muista tallentaa tästä resepti!
Ainekset:
Parsakaalipasta
(4:lle)
Tofukerma:
2 isoa valkosipulinkynttä
reilusti oliiviöljyä
1 paketti (maustamatonta) tofua
chilihiutaleita
1 parsakaali
suolaa & mustapippuria myllystä
pastaa neljälle
nippu tuoretta basilikaa
Ohje:
Kuori ja siivuta valkosipulit, kuullota öljyssä pannulla. Murustele sekaan tofu, josta on suurin osa nesteestä puristettu pois. Paista kunnes tofu saa väriä. Mausta chilihiutaleilla, suolalla ja mustapippurilla. lisää pannulle pieneksi pilkottu parsakaali. Paista kunnes parsakaali on pehmentynyt mutta edelleen napakka keskeltä.
Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä al denteksi. Valuta ja lisää pannulle. Viimeistele lorauksella oliiviöljyä ja tuoreella basilikalla.