Pinaattipasta kurpitsalla ja tofukermalla
Tofu haltuun
Tiesitkö, ettei tofua aina tarvitse tiristää kuivaksi ja paistaa rapeaksi, vaan sen voi blendata pehmeäksi ja kermaiseksi tofukermaksi, joka toimii täydellisenä kastikkeena pastalle ja suolaisille piirakoille. Kuulit oikein!
Mikä ihmeen tofukerma?
-proteiinipitoinen korvike kermalle ruokaan kuin ruokaan
-tofukerma on helppo maustaa itse maun mukaan (basilika, pinaatti, yritit, mausteet..)
-monipuolinen > käytä mihin käyttäisit muutenkin kermaa
-lapsesi ei tiedä syövänsä tofua
Tämä resepti todistaa, että tofu voi olla yhtä aikaa terveellinen, helppo ja supermaukas. Lisäksi tämä pasta maistuu taatusti myös niille, jotka eivät muka pidä tofusta – lapsesi tai puolisosi ei varmasti tiedä syövänsä tofua!
Miksi tulet rakastumaan tähän reseptiin?
100 % vegaaninen ja gluteeniton (jos käytät gluteenitonta pastaa)
nopea arkiruoka – valmis noin 30 minuutissa
täynnä proteiinia ja kasviksia
lapsiystävällinen – tofu jää “piiloon”
Kokeile tätä pinaattipastaa tofukermalla ja kurpitsalla ja ihastu tofun monipuolisuuteen!
Ainekset:
Veriappelsiini-pastasalaatti
(4:lle)
Tofukerma:
3 dl makeuttamatonta soijamaitoa
200g tofua
4 rkl ravintohiivahiutaleita
1 sitruunan mehu
50g tuoretta pinaattia
2 valkosipulinkynttä
Suolaa & mustapippuria
Chilihiutaleita
Lisäksi:
nauhapastaa
1 kg myskikurpitsaa (öljyä, suolaa, mustapippuria paahtamiseen)
Ohje:
Blendaa tofukerman ainekset sekaisin.
Kuori myskikurpitsa, poista siemenkota ja pilko pieneksi kuutioiksi. Sekoita leivinpaperin päällä öljyn, suolan ja pippurin kera ja paahda 225C asteessa kunnes kuutiot saavat väriä.
Keitä pasta suolatussa vedessä melkein kypsäksi, valuta ja ota tilkka keitinvettä talteen. Lisää pannulle tofukerman kanssa ja notkista tarvittaessa pastan keitinvedellä.
Nostele lautaselle ja viimeistele annokset paahdetulla myskikurpitsalla.