Soijabolognese

Edullinen, terveellinen ja helppo arkiruoka

Saanko esitellä arkibravuurini, soijabolognesen! Jokaisen italialaisen painajainen, mutta tiukkaa arkea elävän unelmaresepti. Vaikka kaapit ammottaisi tyhjyyttään, niin bologneseen löytyy aina ainekset. Soijarouhetta, tölkkipapuja, tomaattimurskaa, vähän mausteita, pastaa ja pari porkkanaa. Suosittelen painamaan raaka-aineet mieleen ja hamstraamaan nämä pantryyn pahan päivän varalle.

Soijarouhebolognese on niitä ruokia, joita jaksan syödä viikosta toiseen ja jonka osaan valmistaa unissanikin. Kaiken lisäksi soijabolognese on ravitseva ratkaisu kiireessäkin, sillä siinä on mukavasti proteiinia soijarouheesta ja pavuista, kuitua ja kasviksia voi vaihdella maun mukaan. Tässä versiossa käytin porkkanoita, mutta tavallisesti bologneeseen upotan myös paprikaa, pakastepinaattia, munakoisoa ja herkkusieniä.

Tavallisesti bolognesen resepti alkaa sipulin ja valkosipulien kuullotuksella, mutta oon huomannut, ettei ne ole kriittisiä maun kannalta. Niiden kuorimiseen ja pilkkomiseen puolestaan menee turhaa aikaa. Siispä tässä reseptissä ne jää pois kehnon hyöty-panos-suhteen valossa. Jos sipuli on sun bolognesen kulmakivi niin anna palaa! Tässä tapauksessa kuullottaisin ensin sipulin öljyssä, jonka jälkeen lisäisin pannulle lisää öljyä sekä soijarouheen.

Ota soijabolognesen resepti talteen, niin että kun seuraavan kerran pää lyö tyhjää kaupassa - tulee mieleen ainakin soijabolognese.

Helppoja pastareseptejä:

Hummuspasta

Beanit ragu kesäkurpitsalla

Vegaaninen uunifetapasta

Myskikurpitsapasta

kale away soijabolognese
kale away soijabolognese

Kuinka soijarouhebolognese valmistetaan?

Soijarouhe Herkullisen kasvisbolognesen salaisuus on soijarouheen oikeaoppisessa käsittelyssä. Ennen soijarouhetta neuvottiin liottaamalla tai keittämällä kasvisliemessä ennen käyttöä. Oikeasti se kannattaa lisätä pannulle kuivana ja paahtaa runsaassa öljyssä ennen nesteen lisäämistä. Soijarouhetta ja vettä tulee aina 1:1 suhteessa.

Kasvikset Kasviksia voi varioida maun mukaan ja jos nahistuminen uhkaa, voi bologneeseen heittää jääkaapin perukoilta paprikaa, sieniä, pinaattia tai vaikka lehtikaalia.

Pavut Mustapavut ja valkopavut on mun lemppareita, koska ne on melko mietoja maultaan. Voit toki käyttää mitä vain papuja tai palkokasveja. Linssit tai kikherneet tölkistä on esimerkiksi enemmän kuin hyvä idea!

Valmista meal prep -henkeen Tee samantien kasvisbolognesea kaksin kertainen annos, ja pakasta valmis bolognese annosrasioittain. Sulata tarpeen mukaan ja keitä kylkeen tuore pasta.


Soijabolognese

(4:lle)

  • 3 rkl öljyä

  • 2 dl soijarouhetta

  • 2 dl vettä

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 800 ml (eli 2 tölkkiä) tomaattimurskaa

  • 1 tlk valkopapuja

  • Iso porkkana

  • 1 rkl paksua balsamicoa

  • 1 dl pieneksi pilkottuja oliiveja

  • Mausteiksi: chilihiutaleita, suolaa, rouhittua mustapippuria ja yrttisekoitusta

Lisäksi:

  • Pastaa

  • Vegeparmesania (paras löytyy Foodinilta)

  • (tuoretta basilikaa)


Ohje:

Lisää pannulle öljy ja soijarouhe ja paista kevyesti. Pienennä lämpöä ja lisää mukaan vesi ja soijakastike.

Kun vesi on imeytynyt kaada pannulle tomaattimurskat, huuhdellut ja valutetut valkopavut, pieneksi pilkottu porkkana, balsamico ja oliivit.

Mausta reilusti chilihiutaleilla, ripauksella suolaa, yrttisekoituksella (esim. Provencen) ja rouhitulla mustapippurilla.

Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä ja tarjoile soijarouhebolognese pastan kaverina. Viimeistele vegeparmesanilla ja halutessasi tuoreella basilikalla.


Tägää Instagramissa @kaleaway niin näen julkaisusi <3

Edellinen
Edellinen

Suolainen joulukranssi

Seuraava
Seuraava

Vihreä kuula -juustokakku