Ramen-keitto

Ramen-keiton resepti on hyvä olla sen päivän varalle, kun ei millään meinaa keksiä että mitä ihmettä sitä taas tänään söisi. Tuon päätöksen kun joutuu tekemään viisi kertaa päivässä, on hyvä, että tällaisia pomminvarmoja reseptejä on tallessa.

Nuudelikeiton tähtenä loistavat täyteläisen tulinen ja mausteinen liemi, tofu, kasvikset sekä tietenkin nuudelit. Ramen-keitto syntyy hyvin helposti: valmista liemi, pilko tofu ja kasvikset ja kypsennä nuudelit. Käyttämällä kaupan valmiiksi pilkottuja kasviksia pääsee vieläkin helpommalla. Eli skippaa kasvisten pilkkominen ja kaada keiton sekaan rasia tai pari valmiiksi pilkottuja kasvissekoituksia. Viimeistele keitto tuoreella korianterilla ja seesaminsiemenillä.

vegan and wild ramenkeitto

Ainekset:

Ramen

(neljälle)

  • 1 l vettä

  • 2 kasvisliemikuutiota

  • 2 rkl vaaleaa tahinia

  • 2 rkl riisiviinietikkaa

  • 1 rkl soijaa

  • 1 rkl srirachaa

  • 1 pussi misokeittoa (King Soba)

  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • Reilu pätkä inkivääriä raastettuna

  • 1 paketti kiinteää tofua

  • 2 dl edamame-papuja

  • 2 keskikokoista porkkanaa

  • 1 punasipuli

  • puolikas rasia ruskeita herkkusieniä

  • puolikas pak choi

  • 4 kiekkoa täysjyvänuudeleita 

Viimeistelyyn

  • seesaminsiemeniä

  • korianteria


Ohje:

Aloita valmistamalla liemi. Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutiot, tahini, riisiviinietikka, soija, sriracha, pussi misokeittoa sekä hienonnetut valkosipulin kynnet sekä hienonnettu inkivääri. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä vartin verran.

Pilko tofu noin arpakuution kokoisiksi paloiksi ja lisää keittoon. Kuori ja siivuta punasipuli ja porkkanat, huuhtele pak choi ja sienet ja pilko pienemmäksi. Lisää keittoon. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää joukkoon täysjyvänuudelit. Keitto on valmista syötäväksi, kun nuudelit ovat pehmenneet. Viimeistele seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Vinkki 1 Voit oikaista käyttämällä tuoreksia eli valmiiksi kuorittuja ja pilkottuja vihanneksia.

Vinkki 2 Mikäli syöjiä on vähemmän eikä keitto tule syötyä kerralla, pidä nuudelit erillään eli keitä nuudeleita vain tarpeeseen, jotta ne eivät kypsy liikaa.

Vinkki 3 Misokeiton tilalla voit käyttää misotahnaa.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Helpot hapanjuurisämpylät

Seuraava
Seuraava

Suolakinuski-kookos energiapallot