Nutella raakakakku
Nutella raakakakku – terveellinen herkku ilman paistamista
Suklainen nutella raakakakku on gluteeniton, maidoton ja munaton eli kasvipohjainen herkku, johon ei ole lisätty valkoista sokeria lainkaan. Mitä muuta ravitsevammalta herkulta voikaan toivoa? Nutella raakakakku on tosi helppo valmistaa eikä vaadi monimutkaisia ainesosia (kaikki ainekset löytyy ihan tavallisen s-marketin hyllyltä. Ja voi veljet miten taivaallista tästä tuli!
Paljon pähkinöitä, makua, täyteläisyyttä ja makeutta olematta kuitenkaan liian makea. Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin, jotta se on varmasti jähmettynyt tarjoiltaessa. Tämä raakakakku valmistuu ilman uunia, ja se hurmaa kaikki, jotka rakastavat hasselpähkinän ja suklaan yhdistelmää. Herkullista, helppoa ja vieläpä terveellisempää kuin perinteiset kakut!
Ootko sä tehnyt raakakakkuja? Jos joo niin millä menestyksellä?
Mikä on raakakakku?
Raakakakku on kakku, jota ei kypsennetä uunissa. Sen sijaan ainekset blendataan ja hyydytetään jääkaapissa tai pakastimessa. Raakakakut tehdään yleensä luonnollisista raaka-aineista, kuten pähkinöistä, taateleista, kookosöljystä ja raakakaakaosta. Lopputulos on täyteläinen, ravinteikas ja vegaaninen herkku ilman lisättyä valkoista sokeria.
Tämä resepti yhdistää rakastetun Nutellan maun terveellisiin raaka-aineisiin. Vaikka resepti on täysin maidoton ja vegaaninen, maku muistuttaa erehdyttävästi klassista Nutella-suklaata. Kokeile vaikka!
Ainekset:
Nutella raakakakku
Pohja:
1 dl hasselpähkinä
3 dl kookoshiutale
12 tuoretta taatelia
2 rkl (neutraali) kookosöljy
Täyte:
3 dl hasselpähkinä
250 ml kookoskerma
¾ dl vaahterasiirappi
4 rkl (neutraali) kookosöljy
¾ dl tumma kaakaojauhe / raakakaakojauhe
Koristeluun:
Foodinin Herkkuisa levitteitä
Hasselpähkinöitä
Ohje:
Valmista ensin pohja hienontamalla hasselpähkinät monitoimikoneessa. Lisää sen jälkeen kookoshiutaleet, taatelit joista on poistettu kivet sekä sula kookosöljy. Sekoita monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
Painele pohja pienen irtopohjavuoan pohjalle (leivinpaperilla tai ilman) ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.
Valmista tämän jälkeen täyte. Hienonna täytteen hasselpähkinät monitoimikoneessa kunnes pähkinät ovat melko hienoa jauhetta/rouhetta. Lisää sen jälkeen kookoskerma, vaahterasiirappi, sulatettu kookosöljy sekä tumma kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.
Kaada pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa n. 8h.
Ennen tarjoilua siirrä tarjoilulautaselle ja koristele Herkkuisa levitteillä ja pähkinöillä tai valitsemallasi suklaalla.