Taatelipiparit
Piparit ilman valkoista sokeria
Voitko uskoa että piparit voi leipoa ilman valkoista sokeria? No en minäkään ennen kuin testasin! Sain idean pieleen menneestä taatelifudgesta, kun mietin miten massan jatkojalostaisin uuteen käyttöön. Keksin että taateli+kauramaito+kookosöljy+piparimauste on käytännössä kuin piparitaikinan pohja. Siihen kun sekoittaa vehnäjauhon, soodan ja etikan niin saadaan aikaan piparit ilman lisättyä sokeria, nerokasta!
Eli taatelipiparit valmistuu samalla tavalla kuin perinteisetkin, makeutuksena käytetään vain taatelia ja voin sijaan kookosöljyä. Näin piparit sopii siis perheen pienimmille sekä muille, hieman ravitsevampien herkkujen ystäville. Jos totta puhutaan niin valkoisen sokerin puute ei juurikaan näy maussa, ainoastaan rakenne paljastaa että lisättyä sokeria ei ole käytetty. Rakenteeltaan taatelipiparit jää ihanan pehmeiksi!
Ja hei vielä kerkeää leipomaan jouluksi! Eli nappaa alta resepti ja laita hihat heilumaan! Lupaan että tykäät. Resepti testattu menestyksekkäästi aikuisten ja yhden 1v. taaperon toimesta.
Kuvasin valmistuksesta reseptivideon Instagramiin, löydät sen täältä.
Taatelipiparit eli piparit ilman valkoista sokeria
10 tuoretta taatelia
½ dl kauramaito
3 rkl kookosöljyä
2 tl piparimaustetta
Ripaus suolaa
1 tl soodaa
1 ½ dl (100g) jauhoja
1 tl etikkaa
Ohje:
Kaada kiehuva vesi kulhoon taateleiden kanssa. Anna taateleiden liota pari minuuttia. Kaada vesi, kuori taatelit ja poista kivi.
Kuumenna teflon pannulla kaurajuoma ja kuoritut taatelit. Lisää joukkoon kookosöljy, piparimauste ja suola. Painele taateleita rikki lastalla. Jatka seoksen kuumentamista noin 15 minuuttia tai kunnes seoksesta tulee tasaista kinuskia.
Sekoita kulhossa vehnäjauho ja sooda. Kaada joukkoon kinuski ja sekoita. Sihauta mukaan etikka ja sekoita. Varo vaivaamasta liikaa.
Peitä kelmulla ja anna jähmettyä yön yli.
Kaulitse jauhotetulla alustalla kun alat leipomaan.
Paista n. 6-7min 200 C asteessa. Anna jäähtyä.