Sitruuna-spritz - holittomana ja holillisena
Kaupallinen yhteistyö Hartwall Viinisi
Nopein tapa matkustaa Italiaan
Älämölö, tyylikkäät ihmiset, gelato, ihana joutilaisuus, käsillä huitominen. Aurinko ja prosecco. Hetkestä nauttiminen. Italia mielessä kehittelin kuumiin päiviin sitruuna-spritzin, joka vie makumatkalle Italian auringon alle. Tämä sitruuna-spritz on jokaisen raikkaan coctailin ja Italian ystävän juomavalinta.
Kuplivan raikas sitruuna-spritz on ihanan kepeä ja maltillisen makea. Pääosassa loistaa itse tehty ja helppo sitruunasiirappi sekä pirteä Freesoul Prosecco, joka on luomu ja vegaaninen. Kyseinen kupliva on täydellistä seurajuomaa sellaisenaan, mutta kuivana proseccona sopii myös erinomaisesti spritziin. Pulloa saa pienemmässä koossa ja on niin söpö kuumailmapalloineen!
Jos säkin oot se tyyppi joka tilaa aina ‘‘jotain raikasta’’ niin tää juoma on sulle! 🍋
Kuvasin reseptistä videon myös Instagramiin:
KATSO RESEPTIVIDEO TÄÄLTÄ
Muita herkullisia ruoka- ja juomavinkkejä kesään:
Freesoul prosecco - kuiva kupliva kesään
Sprtzin pääosassa on kuiva Freesoul prosecco, joka on
kuiva
luomu
vegaaninen
saa myös näppärässä 0,375l pullossa
Kyseinen prosecco on täydellistä sellaisenaan, mutta kuivana proseccona sopii erinomaisesti spritzin pohjaksi. Tiesitkö muuten että spritzit ja Freesoul prosecco ovat peräisin myös saapasmaasta?
Lue lisää proseccosta täältä!
Raikkaat spritzit juomatrendien aallonharjalla
Spritzillä tarkoitetaan proseccopohjaista drinkkiä, jota jatketaan vichyllä. Juoma on raikas ja sopii moneen makuun. Eriyisen hauskaa on tehdä spritzejä kesän hedelmiä ja marjoja käyttäen. Variaatioita on loputtomiin, mutta raikkaan fanina mun oli pakko testata sitruunaa. Spritzin voi tehdä myös moctailina holittomaan kuohuvaan. Muita spritz-ideoita voisi olla:
raparperi-spritz
seljankukka-spritz
mansikka-spritz
limoncello-spritz
Juomien koristeluvinkkejä
Syötävät kukat, yrtit (kuten minttu, basilika ja timjami) ja sokeriin dipattu reuna toimii juomaan kuin juomaan. Tähän sitruuna-spritziin tein minttu- ja kukkajääpaloja ja pyörittelin reunat sitruunassa ja sokerissa. Lopputulos on näyttävä ja makea.
Ainekset:
Sitruuna-spritz
(yhdelle)
1 rkl sitruunasiirappia (katso resepti alta)
1 dl Freesoul proseccoa (moctailiin holitonta kuohuvaa)
Vichyä
Jäitä
Mintunlehtiä ja/tai syötäviä kukkia
Sitruunasiirappi
(riittää neljään spritziin)
1 dl sitruunanmehua (n. kolme pientä sitruunaa)
½ sokeria
Ohje:
Lisää sokeri ja sitruunanmehu pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä pois liedeltä. Siirappi on valmista kun sokeri on liuennut. Siirrä pieneen purkkiin jäähtymään.
Pyöräytä lasin reunat kosteiksi sitruunan palalla ja dippaa reunat sokeriin.
Kaada korkeaan lasiin sitruunasiirappia, Freesoul proseccoa ja vichyä. Viimeistele jäillä ja mintunlehdillä.
Vinkki 1 Jos sitruunasiirappia jää yli, voi sen herkutella vaniljajätskin kaverina tai maustaa vissyn sillä
Vinkki 2 Valmistin sitruunasiirapin tuoreista sitruunoista, mutta uskoisin että myös sitruunatiiviste sopisi yhtä lailla - kyseessähän on sama tuote