Retkirieskat paholaisen hillolla, chavrella ja peruna-kikhernepyöryköillä
kaupallinen yhteistyö Baba Foods
Herkullisin retkirieska päiväretkille
Suomalaista perunaa suomalaisessa metsässä suomalaisen Baban valmistamana. Tämän hetken koukuttavin (ja helpoin!) retkiruoka on peruna-kikherne pyörykät! Rapeiksi paistettuna pyörykät maistuu taivaaalliselta ja uppoaa vaativampaankin makuun. Helppoja retkireseptejä ei koskaan voi olla liikaa, joten tässä tulisi retkikesän koukuttavin combo - paholaisen hilloa, chavrea ja rapeita pottupyöryköitä! 🥔
Jos pottupyörykät ei vielä oo tuttuja, niin kerrataanpas! Pyörykät on kotimaisen, lähi-itään makumaailmallaan nojaavan, Baban uusi ateriapyörykkä on myös gluteeniton ja vegaaninen. Ja jokaisen perunaa rakastavan unelmapyörykkä.
Tajusin myös etten koskaan ole ostanut paholaisen hilloa, mutta Kuusamon Prismassa kehitin siihen oikean himon. Mietin että mikä rapealle perunalle sopisi kaveriksi, no makean tulinen hillo tietenkin, joka sopikin älyttömän hyvin chavren ja rapean rasvaisen pyörykän pariksi. Tästä combosta syntyy päiväretkien paras hetki eli retkirieskat. Pakkaa mukaan vaan taskukokoinen keitin, pieni kaasu ja pannu.
Pottupyörykäy on todellakin kaivattu lisä pyörykkähyllyllä. Rakastan falafeleja, mutta välillä tekee mieli pehmeämpiä makuja. Näissä pyöryköissä maistuu miedosti rosmariini. Pottupyörykät onkin falafelien suomalainen serkku.
Lue lisää peruna-kikhernepyöryköistä täältä.
Mikä on sun unelmien retkiruoka? 😋
Vinkit retkikokkailuun kesällä
Pyörykät selviävät kyllä lämpimässä päiväretken ajan, mutta juusto kannattaa pakata viilennettyyn juoma tai ruokatermariin.
Muista pakata keittimen, kaasun ja pannun lisäksi puukko, retkiastiat, talouspaperia ja roskapussi.
Muista että Suomessa on usein metsäpalovaroitukset läpi kesän kautta maan. Tällöin tulia ei saa tehdä edes nuotiopaikalla. Keitin onkin aina varma valinta retkikokkailuun.
Ainekset:
Retkirieskat paholaisen hillolla, chavrella ja perunapyöryköillä
1 paketti Baba peruna-kikherne pyöryköitä
1 pussi kaurarieskaa
Paholaisen hilloa
Chavrea
Pinaattia tai rucolaa
Öljyä paistamiseen
Ohje:
Paista pyörykät rapeiksi öljyssä pannulla. Siirrä syrjään, kun pyörykät ovat saaneet kauniin kullan ruskean pinnan. Paahda myös rieskoja öljyssä pannulla. Täytä paholaisen hillolla, chavrella ja pinaatilla. Herkuttele!